Clicky


Bestelbus botst achterop vrachtwagen op A50

Bestelbus botst achterop vrachtwagen op A50 [+foto's]
12-11-2023 10:37 | Ongevallen | auteur Redactie

APELDOORN - Op de A50 bij Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Daarbij raakte wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond.

Rond 01.30 uur botste door nog onbekende oorzaak een bedrijfsbusje achterop de trailer van een vrachtwagen. De schade aan het busje is enorm. De bestelbus is volledig in elkaar gedrukt aan de voorzijde.

Meerdere hulpdiensten waaronder een ambulance waren snel ter plaatse. De bestuurder van de bestelbus wist zichzelf uit het wrak te bevrijden en kon zelf de ambulance in lopen. Daar is hij onderzocht en behandeld. Omdat het toch een gigantische klap is geweest, werd besloten de man ter controle mee te nemen naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Vanwege het ongeluk werd de snelweg A50, tussen Apeldoorn en Zwolle volledig afgesloten ter hoogte van Beemte broekland. De snelweg was zeker zo’n 20 minuten volledig afgesloten. Later kon het verkeer over een rijstrook langs het ongeval.

Een berger heeft de zwaar beschadigde bestelbus afgesleept. De vrachtwagenchauffeur kon zijn weg vervolgen met flinke schade aan de trailer.

Waardoor de bestuurder van de bestelbus tegen de achterzijde van de trailer botste blijft vooralsnog een raadsel. Er was ten tijde van het ongeluk weinig verkeer op de weg.

Nadat de bergingswerkzaamheden waren afgerond werd de weg weer vrijgegeven.