Clicky


Oud-medewerker Rachel Hazes mocht uitspraken over Klaas Otto doen

Oud-medewerker Rachel Hazes mocht uitspraken over Klaas Otto doen
13-11-2023 16:15 | Showbizz | auteur ANP

UTRECHT - Marieke van Beek, een oud-medewerker van Rachel Hazes, hoeft van de rechter haar uitspraken over Klaas Otto (56), de ex-leider van motorclub No Surrender, niet terug te nemen. Van Beek verklaarde afgelopen september dat Hazes Otto op de loonlijst van haar bedrijf had gezet in ruil voor een envelop met 25.000 euro cash. Otto had in een kort geding om rectificatie gevraagd, maar de rechter wees zijn verzoek maandag af.

Hazes en Otto hadden kort een relatie. Van Beek en Hazes zijn verwikkeld in een zaak over huur die de eerste niet zou hebben betaald aan de tweede. Tijdens een verhoor over deze zaak had Van Beek ook gezegd dat Otto "niet zo'n zuiver verleden heeft".

De rechter stelt dat Van Beek de uitlatingen niet op eigen initiatief publiekelijk heeft gedaan, maar onder ede in een rechtszaak. "In zo'n zaak hebben partijen grote ruimte om naar voren te brengen wat van belang is voor hun positie", aldus de rechtbank.

De rechter wees Otto er ook op dat hij in het verleden voor meerdere strafbare feiten is veroordeeld en een publiek bekende persoon is over wie die feiten bekend zijn. "Vanwege zijn strafrechtelijke verleden, zijn leiderschap van No Surrender, zijn relatie met Hazes en alle publiciteit is Otto - mede door toedoen van hemzelf - in enige mate een publiek persoon geworden", schreef de rechtbank in de toelichting op het vonnis.