Clicky


Nieuwe GINAF trucks voor Van Schie Mijdrecht

Nieuwe GINAF trucks voor Van Schie Mijdrecht
05-03-2013 17:45 | GINAF | auteur de redactie
In februari is de eerste van twee nieuwe trucks afgeleverd door GINAF dealer Van Ginkel Techniek uit Utrecht. De trucks zijn van het type X4243TSi, dit betekent dat het voertuigen zijn in de 8x4 configuratie met een totaal GVW van 43 ton.

Bijzonder aan deze vrachtwagens is dat naast het optrekken van de tweede as in onbeladen situatie de achterste aangedreven as ontkoppeld en ook opgetrokken kan worden. Dit betekent dat in onbeladen toestand dit voertuig als een 4x2 over de weg gaat en daardoor veel minder brandstof nodig heeft dan een vergelijkbaar voertuig.

Deze reductie in brandstofverbruik levert naast het financiële aspect tevens een positieve bijdrage in de verdere reductie van de CO2 uitstoot. Deze reductie van de CO2 uitstoot past prima in het door Van Schie BV gevoerde duurzaam beleid, met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.


De levering en opbouw van het kabelsysteem werd verzorgd door HSM te Utrecht en het spuitwerk werd verricht door de firma Van Winkoop uit Ermelo.