Clicky


C. Geerts Transportgroup ontwikkelt nieuw type trailer

C. Geerts Transportgroup ontwikkelt nieuw type trailer
08-03-2013 10:05 | Trailers | auteur de redactie
WIJNEGEM(B) - Corneel Geerts transportgroup, afkomstig uit het Belgische Wijnegem, heeft een nieuw type trailer ontwikkeld: de CG Safety trailer, een curtainside trailer met uitneembare zijwanden.

Deze CG safety trailer kan vanaf de zijkant geladen worden, biedt de bescherming van een boxtrailer en is bovendien kraanbaar en daardoor inzetbaar voor multimodaal transport.


Deze trailer die speciaal is ontwikkeld met de ingenieurs van de firma Van Hool en is met name geschikt voor het vervoer van hoogwaardige goederen zoals elektronica en farmaceutische goederen, voor het transport van banden en het laden en lossen vanaf de zijkant, zoals vereist in de automotive industrie.

De CG Safety trailer heeft een inhoud van 33 europallets op de grond en voldoet aan de laatste veiligheidseisen. Met dit nieuwe CG safety-trailerconcept wil C. Geerts zijn dienstverlening verder uitbreiden naar het boxtrailersegment. Voor dit segment is de CG Safetytrailer een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele zeilentrailers.


De eerste twintig trailers zijn in productie genomen door de Belgische constructeur van bedrijfsvoertuigen Van Hool. De CG Safety trailer maakt deel uit van het meerjaren vlootvernieuwingsprogramma dat CGeerts in 2012 is gestart. In 2013 zullen 50 trailers (megatrailers, box trailers en safety-trailers), en ook nog eens een vijftig stuks Euro 6 trucks worden aangeschaft.


Dit alles zal gepaard gaan met een nieuw modern logo, waar de herkenbare kleuren rood en geel toch nog dominant aanwezig zullen blijven.