Clicky


Bouw nieuw koelhuis van Maersk in Rotterdam gestart

Bouw nieuw koelhuis van Maersk in Rotterdam gestart
15-11-2023 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Maersk is officieel begonnen met de bouwwerkzaamheden voor zijn nieuwe grote koelhuis in Rotterdam. Het gespecialiseerde warehouse voor temperatuurgevoelige of diepvriesproducten zoals farmaceutische producten, fruit, vlees of vis bevindt zich direct naast de terminal op Maasvlakte II van APM Terminals.

Eenmaal operationeel, in het vierde kwartaal van 2024, zal de nieuwe faciliteit een capaciteit hebben van een jaarlijkse stroomdoorvoer van meer dan 43.000 FFE (40 Feet Equivalent Units). Dit zal het een belangrijk onderdeel maken van Maersk's geïntegreerde logistieke aanbod voor zijn klanten in Noordwest-Europa.

De toegenomen vraag naar producten waarvan de supply chain opslag bij specifieke, lage temperaturen vereist, creëert vervolgens ook vraag naar gespecialiseerde logistiek voor transport, maar ook naar opslag van bederfelijke waren. Het koelhuis in Rotterdam zorgt ervoor dat dergelijke goederen langer vers en van de hoogste kwaliteit blijven totdat ze de eindconsumenten bereiken. Naast gekoeld containervervoer biedt Maersk ook gekoelde opslag aan, waardoor de levenscyclus van bederfelijke waren wordt verlengd en klanten hun toeleveringsketens beter kunnen plannen.

Verwacht wordt dat het nieuwe gekoelde magazijn in Rotterdam het aanbod aan koelketens van Maersk aanzienlijk zal verbeteren, niet alleen in Nederland, maar breder in de Noordwest-Europese markten. Klanten krijgen toegang tot een faciliteit van 40.000 m2 gelegen direct naast een van Europa's modernste terminals op Maasvlakte II, geëxploiteerd door APM Terminals.

"Deze nabijheid van de terminal, maar ook van onze nieuwe crossdock-faciliteit in Rotterdam, die in januari 2024 operationeel zal zijn, stelt ons in staat eenvoudigere en meer geïntegreerde supply chain-oplossingen aan te bieden, rechtstreeks op ons logistieke knooppunt in Rotterdam. Dat was een van de belangrijkste criteria voor de locatie en we verwachten dat het ook voor onze koelketenklanten een belangrijke gamechanger zal zijn", aldus Michel Blonk, Regionale bouwprojectmanager voor Europa.