Clicky


Christian Wilz wordt hoofd van Mercedes-Benz Trucks in Duitsland

Christian Wilz wordt hoofd van Mercedes-Benz Trucks in Duitsland
15-11-2023 11:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/BERLIJN - Een personeelswisseling bij Mercedes-Benz Trucks: Christian Wilz (42) wordt vanaf 1 januari 2024 hoofd van Mercedes-Benz Trucks in Duitsland. Hij volgt Joachim Schlereth (61) op, die aan het einde van het jaar met pensioen gaat. In zijn nieuwe rol wordt Wilz verantwoordelijk voor de verkoop en service van vrachtwagens van de merken Mercedes-Benz en Fuso in Duitsland.

Christian Wilz trad in 2002 in dienst bij de voormalige Daimler Groep en begon na het voltooien van zijn studie in 2005 als verkoper van bedrijfsvoertuigen bij de eigen dealer in Frankfurt/Offenbach. Sinds 2008 bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Daimler Mobility AG, waar hij een breed scala aan taken op het gebied van bedrijfsvoertuigen op zich nam. In zijn huidige rol is hij sinds 2021 verantwoordelijk voor verkoop en geïntegreerde klantoplossingen in Europa en Zuid-Amerika bij Daimler Truck Financial Services.

Stina Fagerman, hoofd Marketing, Sales en Services bij Mercedes-Benz Trucks: “Met zijn sterke focus op klanten en dealers draagt ​​Christian aanzienlijk bij aan onze transformatie naar geïntegreerde en duurzame transportoplossingen. Wij zijn ervan overtuigd dat, naast zijn sterke ervaringen in de bedrijfswagenindustrie, zijn gewaardeerde leiderschapsstijl de voortdurende ontwikkeling van Mercedes-Benz Trucks Sales and Services Duitsland zal ondersteunen. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

Joachim Schlereth, momenteel hoofd van Mercedes-Benz Trucks Sales and Services Duitsland, gaat zoals gepland eind dit jaar met pensioen. Hij werkt sinds 1989 bij de Groep en heeft sindsdien diverse managementfuncties bekleed met een focus op de bedrijfswagenbranche. Samen met zijn teams is Schlereth de afgelopen dertig jaar uiterst succesvol geweest in het strategisch en operationeel op één lijn brengen van de aan hem toegewezen bedrijfseenheden. Hij introduceerde onder meer CharterWay-verhuur in Duitsland, was directeur van Taunus Auto Verkaufs-GmbH (dochteronderneming van de groep), verantwoordelijk voor de eigen detailhandel en eigen verkoopdirecteur bedrijfsvoertuigen Beieren.

Stina Fagerman: “De afgelopen vijf jaar heeft Joachim een ​​van de belangrijkste markten voor Mercedes-Benz Trucks zeer succesvol door uitdagende tijden geleid en de zo belangrijke basis gelegd voor de transformatie naar CO2-neutraal transport. Wij zijn Joachim zeer dankbaar voor zijn buitengewone inzet, zijn grote passie voor ons vak, zijn sportiviteit en zijn inzet. Joachim was en is onmisbaar als merkambassadeur voor Mercedes-Benz Trucks.”