Clicky


IVECO kondigt historische samenwerking met Metallica aan

IVECO kondigt historische samenwerking met Metallica aan
15-11-2023 22:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARCELONA - IVECO kondigde woensdagavond een historische samenwerking aan met de Rockband Metallica tijdens het lanceringsevenement van de volledige vernieuwing van het IVECO-assortiment in Barcelona. Het merk zal de band ondersteunen tijdens de Europese tour van de M72 World Tour, die van mei tot juli 2024 stadions in heel Europa vult.

IVECO elektrische en aardgasvrachtwagens en minibussen zullen zich bij de Metallica-karavaan voegen en de band en hun uitrusting naar hun concertlocaties in de steden München, Helsinki, Kopenhagen, Warschau en Madrid vervoeren.

De aankondiging werd afgesloten met de officiële lanceringsvideo van IVECO’s nieuwe volledige assortiment, verlevendigd door de ‘opwindende’ soundtrack van Metallica’s hit ‘It’s Electric’.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, verklaarde: “De lancering van IVECO’s volledige assortiment voor 2024 is een unieke mijlpaal in onze geschiedenis die een spannend hoofdstuk opent, aangedreven door onze nieuwe energie. Er is geen beter moment om een werkelijk opwindend partnerschap aan te kondigen. Wij gaan er heel graag mee ‘down the highway’ met deze geweldige band en crew aan boord van onze alternatieve voortstuwingsvoertuigen, gedreven door onze gedeelde roeping om duurzame gemeenschappen te ondersteunen en grenzen te verleggen voor een betere wereld.”

IVECO zal elektrische en aardgas S-eWay en S-Way Metallica Special Edition zware vrachtwagens leveren, gepersonaliseerd met een speciaal ontworpen kleurstelling in de kleuren van het M72 Seasons-album van de band.

Het matzwarte carrosserie wordt overspoeld door een felgele afwerking aan de zijkant van de cabine, terwijl de grille de iconische airbrush-afwerking draagt Metallica-logo. De eDaily en Daily Natural Gas-minibussen, ook in een Special Edition Metallica-kleurstelling, zullen een shuttleservice voorzien voor de bandcrew tijdens de concerten. Deze ‘groene’ voertuigen zullen bijdragen aan het doel van Metallica van het verminderen van hun ecologische voetafdruk, concert voor concert, voor een duurzame showervaring.

Daarnaast worden er initiatieven gepland om vrachtwagenchauffeurs te betrekken. Een voorbeeld is een uitnodiging aan chauffeurs, ongeacht het merk van hun vrachtwagen, om video's van zichzelf in te sturen waarop ze optreden op Metallica-muziek om kans te maken op concertkaartjes.

IVECO en Metallica delen een sterke focus op milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. IVECO is bekend voor zijn inzet voor “groen” transport door langdurige investeringen in alternatieve voortstuwingsoplossingen. Het merk maakt deel uit van de Iveco Group en heeft zich geëngageerd om in 2040 netto nul CO2-uitstoot te bereiken en zal gemeenschappen die zijn getroffen door natuurrampen en oorlog blijven ondersteunen, voeren trainingsprogramma's uit voor kwetsbare jongeren en doneren aan mensen in nood. Deze programma’s sluiten opmerkelijk aan bij de initiatieven van Metallica’s stichting ‘All Within My Hands”, dat lokale voedselbanken ondersteunt terwijl de band op tournee is, leidt het personeel van Metallica Scholars  onderwijsinitiatief ter ondersteuning van community colleges, en draagt waar mogelijk bij aan de hulpverlening bij rampen.

Twee partners die perfect op elkaar zijn afgestemd voor een betere toekomst.