Clicky


Emirates bestelt vijftien A350's tijdens Dubai Airshow 2023

Emirates bestelt vijftien A350's tijdens Dubai Airshow 2023
16-11-2023 12:18 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates heeft tijdens de Dubai Airshow 2023 aangekondigd dat de luchtvaartmaatschappij vijftien extra Airbus A350-900's heeft besteld, met een totale waarde van 6 miljard dollar (ongeveer 5,5 miljard euro). Hiermee komt het totale aantal A350's in de bestelling van Emirates op 65 eenheden.

Inclusief de eerder aangekondigde bestellingen heeft Emirates in totaal 58 miljard dollar (53,5 miljard euro) toegezegd voor 110 extra toestellen op de Dubai Airshow van dit jaar. Dit benadrukt hoe de luchtvaartmaatschappij zichzelf positioneert voor toekomstige groei.

Versterking vlootmix

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Voorzitter en Chief Executive van Emirates airline en Group, zei: “De A350-900's zullen onze vlootmix versterken, we zijn dan ook verheugd om extra bestellingen voor dit vliegtuigtype aan te kondigen. We hebben plannen om onze A350's in te zetten voor het bedienen van diverse nieuwe markten, waaronder langeafstandsvluchten tot wel 15 uur vliegtijd vanuit Dubai. We zullen nauw samenwerken met Airbus en Rolls-Royce om ervoor te zorgen dat onze toestellen de best mogelijke operationele efficiëntie en vliegervaring bieden voor onze passagiers."

“De deze week geplaatste bestellingen van Emirates zijn zorgvuldig gepland ter ondersteuning van onze toekomstige groei en de economische visie voor Dubai zoals toegelicht door HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. De Emirates-ervaring is vaak de eerste bezoekerservaring van Dubai - en we streven ernaar dat deze de beste is.”

Eerste A350 verwacht in augustus 2024

Christian Scherer, Chief Commercial Officer en Head of Airbus International, zei: “Met deze overeenkomst zetten we opnieuw een gunstige stap vooruit in de langdurige relatie tussen Emirates en Airbus. Een relatie gebaseerd op het streven naar innovatie, efficiëntie, en operationele uitmuntendheid. Net zoals de A380 zich vestigde als het hart van de operaties van Emirates, zijn we even trots op wat de A350 in de komende jaren zal bereiken.”

De eerste A350 wordt verwacht zich in augustus 2024 bij de vloot van Emirates te voegen, en met de toevoeging van de orders van vandaag zal Emirates A350-leveringen ontvangen tot begin 2028.

Inclusief de bestelling van 95 extra Boeing-toestellen op maandag, zal Emirates een totale bestelling hebben van 310 widebody-toestellen.