Clicky


Van Eck levert dubbeldektrailers aan Swisscom

Van Eck levert dubbeldektrailers aan Swisscom
13-03-2013 10:13 | Trailers | auteur de redactie
Het Zwitserse bedrijf Swisscom Event & Media Solutions AG heeft een tweetal dubbeldektrailers met zijdeuren afgenomen bij Van Eck. Met deze dubbeldektrailer worden op maat gemaakte rolcontainers met daarin 6 LED schermen vervoerd.

Eén Eckstreme biedt plaats voor 174 beeldschermen incl. een trekker. Met deze 100 schermen kan Swisscom een geheel voetbalveld voorzien van reclameschermen. Voorheen werd dezelfde lading met behulp van 2 trailers vervoerd, nu gebeurt dit met 1 trailer.

Swisscom Event & Media Solutions AG is een dochteronderneming van Swisscom Broadcast AG, gespecialiseerd in elektronische Media-Services voor grote en kleine publieke en corporate evenementen.



Afgelopen jaar kreeg Swisscom een contract voor het leveren en plaatsen van digitale reclameschermen langs de voetbalvelden van het Zwitsers Nationaal Kampioenschap voetbal. Omdat Swisscom weinig tijd krijgt voor het op- en afbouwen van de schermen, is het voertuig naast de heavy-duty binnen- en buitenlift ook uitgevoerd met een tweetal zijdeuren. Het boven- en onderdek kunnen hierdoor gelijktijdig worden geladen en gelost waardoor een grote tijdsbesparing wordt gerealiseerd.

Vanwege het in Zwitserland toegestane treingewicht, dus voertuig incl. lading, is de carrosserie uitgevoerd met speciaal ontwikkelde lichtgewicht wanden. Het totaalgewicht is door slimme engineers 270 kg onder de bovengrens gebleven.



Door de reductie van transportbewegingen bespaart Swisscom met dit voertuig een aanzienlijke hoeveelheid tijd maar ook verlaging van de personele inzet tijdens het transport en tijdens de bouw op de voetbalevenementen. De Eckstreme dubbeldektrailer kan een CO2-reductie behalen van 40% tot 50%.