Clicky


24 nieuwe Thermo King koelmachines voor H. Verdijk Int. Transport B.V. (VTS)

24 nieuwe Thermo King koelmachines voor H. Verdijk Int. Transport B.V. (VTS)
13-03-2013 16:51 | Overig | auteur de redactie
ROTTERDAM - Internationaal transportbedrijf H. Verdijk (VTS) vervoert hoofdzakelijk farmaceutische producten (medicijnen) in heel Europa inclusief Rusland en Turkije. Omdat het om hoogwaardige producten gaat, stellen de klanten hoge eisen. VTS voldoet hieraan.

VTS rijdt met honderd koelvoertuigen, bestaande uit trailers en combi’s, door heel Europa. Het bedrijf maakt op het gebied van koelvervoer nog steeds groei door van circa 10% per jaar. "We hebben eigen voertuigen en chauffeurs. Hierdoor hebben we grip op de uitvoering van het werk waardoor de kwaliteit goed is", vertelt directeur Joost Hafmans. "De eisen die onze klanten stellen aan het vervoer komen steeds hoger te liggen. Wij hebben ons gespecialiseerd in dit vervoer. Door de goede kwaliteit en de Europese dekking kiezen steeds meer bedrijven voor VTS."

Hafmans vervolgt: "In Boxmeer beschikken wij over een temperatuur gecontroleerd cross-dock warehouse. Een koelcel van 2-8 graden Celsius en een warehouse met een temperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Dit magazijn heeft sinds november 2012 een groothandelsvergunning voor de opslag van medicijnen. Hiermee voldoen wij de hoogste eisen."

Voor het transport van VTS is temperatuurregistratie van essentieel belang. Hafmans: "Thermo King speelt hierin een belangrijke rol. Wij werken uitsluitend met Thermo King machines die allemaal zijn uitgerust met TracKing. Met TracKing hebben we direct toegang tot alle gegevens. Hierdoor kunnen we onze klanten volledige informatie verschaffen. Daarnaast zorgt TracKing voor betere bewaking doordat we een melding krijgen, via sms en e-mail, wanneer de temperatuur afwijkt van de ingestelde bandbreedte. Zo kunnen we tijdig actie ondernemen. TracKing biedt niet alleen informatie over de temperatuur, maar ook over technische zaken van de koelmachine. Dit met het goede Europese servicenetwerk is voor ons reden om voor Thermo King te kiezen."



Dat VTS het 'goed doet' bewijst de investering in 24 nieuwe Thermo King koelmachines. Deze nieuwe aanschaf bestaat uit 10 SLXe-Spectrum koelmachines voor bi-temptrailers en 14 machines van het type UT-1200 en T-1000R voor de nieuwe combi’s. Hafmans: "De nieuwe combi’s hebben 15% meer laadruimte dan de normale trailers. Met name op lange afstanden is dit een voordeel. Daarnaast zijn combi’s gemakkelijker doordat ze over twee compartimenten beschikken. We kunnen zendingen van verschillende opdrachtgevers combineren waarmee wij de kosten laag houden en de kwaliteit toch gegarandeerd is. Een aantal combinaties zijn aangeschaft ter vervanging. De huidige Thermo King machines hebben bewezen betrouwbaar te zijn, ook bij het grote aantal draaiuren van circa 3.000 per jaar."

De nieuwe koelmachines worden de komende tijd opgebouwd in de Venlose vestiging van Thermo King Transportkoeling en zullen ook dit keer worden voorzien van het TracKing systeem. Vestiging Venlo is tevens het aanspreekpunt voor VTS waar alle machines in een ThermoKare onderhoudscontract zitten.