Clicky


Schmitz koeltrailer voor familiebedrijf Braas

Schmitz koeltrailer voor familiebedrijf Braas
20-03-2013 11:10 | Trailers | auteur de redactie
BERKHOUT - Schmitz Cargobull mag dan een begrip zijn voor de grote, internationaal opererende vervoerders, het neemt niet weg dat Europa's grootste trailerbouwer ook een aantrekkelijke partner is voor transportbedrijven die kleinschaliger opereren.

Braas Transport uit het Noord Hollandse Berkhout is een voorbeeld van zo'n bedrijf. Een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1923 en dat altijd agrarische producten heeft vervoerd. Op dit moment zwaait de derde generatie de scepter over het bedrijf. In het jaar dat de eerste Schmitz werd aangeschaft, begon Braas met geconditioneerd vervoer.

Er wordt met vier trekkende eenheden gereden op meest Nederlandse, Duitse en Deense bestemmingen. Daarbij doet men ook veel veilingwerk. Het bedrijf is al sinds 1986 klant van Schmitz. De onlangs aangeschafte koeltrailer is de veertiende die Braas sinds het ontstaan van het bedrijf in de kleuren liet spuiten.


De bedoeling is dat deze jaarlijks zo'n 140.000 kilometer gaat afleggen, in gevarieerde inzetten. De trailer is hierbij goedgekeurd voor LZV werk. Daarmee rijdt Braas al binnen Nederland, maar de wens is uiteraard om ook naar Duitsland en Denemarken te kunnen rijden met een combinatie van 25,25 meter.
Braas heeft de trailer besteld op SAF assen met schijfremmen. Voor de koeling zorgt de modernste machine van Carrier.