Clicky


Agressieve dronken chauffeur wil verkeerde vrachtwagens instappen

Agressieve dronken chauffeur wil verkeerde vrachtwagens instappen
20-11-2023 14:43 | Buitenland | auteur Redactie

ZWABEN-NORD - Afgelopen zaterdag 18 november heeft op een rustplaats langs de Duitse A8 een woordenwisseling plaatsgevonden tussen een 32-jarige dronken vrachtwagenchauffeur en twee andere chauffeurs van 48 en 38 jaar. De 48-jarige chauffeur raakte lichtgewond.

Rond 15.30 uur kon de 32-jarige chauffeur, kennelijk door zijn dronkenschap, zijn vrachtwagen niet meer vinden en wilde in de vrachtwagen van een 48-jarige chauffeur stappen. De chauffeur voorkwam dit, waarop de dronken chauffeur zijn geluk beproefde met de vrachtwagen van de 38-jarige chauffeur.

Aanvankelijk ontstond er een verbale ruzie tussen de mannen. De 32-jarige zou de 48-jarige, die lichtgewond raakte, fysiek hebben aangevallen.

Toen de politie arriveerde, schopte de 32-jarige een agent tegen het hoofd en probeerde hij de agenten te bijten terwijl ze geboeid werden. Ook beledigde hij meerdere keren agenten toen hij werd opgepakt.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie werd de 32-jarige voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij vaardigde een arrestatiebevel uit en voerde dit uit. De man ligt nu in een penitentiaire inrichting.

De politie doet nu onderzoek naar de 32-jarige man vanwege onder meer lichamelijk letsel, mishandeling en verzet tegen wetshandhavers.