Clicky


FVD-lijsttrekker Thierry Baudet naar ziekenhuis, opnieuw aangevallen

FVD-lijsttrekker Thierry Baudet naar ziekenhuis, opnieuw aangevallen [+video]
20-11-2023 18:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie is opnieuw aangevallen. Dat meldt de partij op X. Baudet is volgens de partij onderweg naar het ziekenhuis in Groningen. "Het lijkt erop dat alles goed zal komen", aldus FVD in het bericht.

Het gebeurde tijdens een evenement in Groningen. Op X gaan filmpjes rond waarin Baudet geslagen wordt in een café, mogelijk met een fles of glas. Hij zou deze avond bij een bijeenkomst in Odeon in Zwolle zijn. Het is nog niet zeker of die doorgaat. Baudet is al vaker bedreigd.

Vorige maand is Baudet met een paraplu aangevallen toen hij in het Belgische Gent een speech ging geven. Daar hield hij een lichte hersenschudding aan over. Hij legde toen de verkiezingscampagne enkele dagen stil. FVD verklaarde toen zich te beraden op "aanvullende veiligheidsmaatregelen".

D66-lijsttrekker en minister voor Klimaat Rob Jetten zei na de eerste aanval op Baudet een "heel stevige" evaluatie van het incident te verwachten. "Ik ga er dus ook vanuit dat de veiligheidsdiensten opnieuw kijken of alle campagneactiviteiten op een goede, veilige manier kunnen plaatsvinden", zei hij toen.