Clicky


AzG: drie artsen gedood bij aanval op Al Awdaziekenhuis in Gaza

AzG: drie artsen gedood bij aanval op Al Awdaziekenhuis in Gaza
21-11-2023 19:40 | Buitenland | auteur ANP

GAZA-STAD - Bij een aanval op het Al Awdaziekenhuis in het noorden van de Gazastrook zijn volgens Artsen zonder Grenzen (AzG) drie artsen gedood. Twee van hen werkten voor AzG, de derde werkte nauw met die hulporganisatie samen. AzG zegt geschokt te zijn door de moord.

De artsen zouden op de derde en vierde verdieping van het ziekenhuis zijn geweest toen het gebouw geraakt werd. Ook ander medisch personeel raakte gewond.

Volgens AzG is het Al Awda een van de laatste functionerende ziekenhuizen in Noord-Gaza. De hulporganisatie zou met zowel de Israëlische krijgsmacht als met Hamas in contact staan om informatie te delen over het personeel dat daar nog aanwezig was en is kwaad dat het ziekenhuis toch een doelwit is geworden. AzG veroordeelt de aanval en roept op tot de bescherming van het ziekenhuis, patiënten en personeel. Er zouden nog ruim tweehonderd patiënten aanwezig zijn in het Al Awda.

De afgelopen weken zijn meerdere ziekenhuizen beschoten door Israëlische troepen en AzG spreekt van "systematische" schendingen van het internationaal humanitair recht.