Clicky


Lijsttrekker LEF nog vast na verstoren slotdebat NOS

Lijsttrekker LEF nog vast na verstoren slotdebat NOS
22-11-2023 10:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Lijsttrekker Daniël van Duijn van LEF, die is aangehouden voor het verstoren van het lijsttrekkersdebat van de NOS dinsdagavond, zit nog vast. Een politiewoordvoerder meldt dat de verdachte woensdag wordt gehoord, daarna beslist het Openbaar Ministerie wat het vervolg gaat zijn. Dat gebeurt in de loop van de dag.

Van Duijn stond als lijsttrekker van de relatief onbekende jongerenpartij op de lijst van het publiek om het slotdebat, dat plaatsvond in de ontvangsthal van de tijdelijke Tweede Kamer, bij te wonen. Hij kwam op het podium tijdens een debat en schreeuwde van dichtbij naar de politici van VVD, NSC en GroenLinks-PvdA dat ze bij de "oude politiek" horen. Hij beet VVD-leider Dilan Yeşilgöz toe dat haar partij "nooit meer aan de macht" mag komen.

De demonstrant werd verwijderd door de beveiliging uit de ontvangsthal van de tijdelijke Tweede Kamer, hoewel hij wel enige tijd te midden van het podium stond en de politici toeschreeuwde. Ook toen hij werd weggedragen door de beveiliging, bleef hij hard schreeuwen. Toch ging het debat vrijwel meteen nadat hij was verwijderd weer door.