Clicky


Minister: ruim vijftig mensen uit één familie gedood in Gaza

Minister: ruim vijftig mensen uit één familie gedood in Gaza
22-11-2023 16:14 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een aanval op het vluchtelingenkamp Jabalia in Gaza heeft volgens de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken aan vijftig mensen uit één familie het leven gekost.

Minister Riyad al Maliki van de Palestijnse Autoriteit heeft dat gezegd tijdens een overleg in Londen. Andere bronnen melden eveneens dat er tientallen doden zijn gevallen in het kamp, maar onafhankelijke bevestiging ontbreekt vooralsnog.

"Deze ochtend nog zijn 52 leden van de familie Qadoura volledig weggevaagd, gedood", aldus Al Maliki. "Ik heb een lijst met de namen, 52 stuks, die volledig weggevaagd zijn van grootvader tot kleinkinderen." De Israëlische krijgsmacht is al langer bezig met de omsingeling van, en aanvallen op het kamp. Daar zouden zich militanten bevinden.

De Israëlische krijgsmacht meldde eerder dinsdag dat er luchtaanvallen geweest waren op zo'n 250 doelen van Hamas. Daarbij zouden in Jabalia onder meer drie ondergrondse schachten zijn vernietigd.

Het zogenoemde Indonesische Ziekenhuis in het gebied meldde ook tientallen doden door aanvallen. Israël zegt dat er vanuit het ziekenhuis geschoten werd, waarna de krijgsmacht het vuur beantwoord zou hebben.