Clicky


Vijf gewonden bij mogelijk steekincident in centrum Dublin

Vijf gewonden bij mogelijk steekincident in centrum Dublin
23-11-2023 16:45 | Buitenland | auteur ANP/RTR

DUBLIN - [update 17:10 uur] Vijf personen zijn donderdag gewond geraakt bij een "ernstig incident" in het centrum van de Ierse hoofdstad Dublin, meldt de politie. Zij zijn allemaal naar een ziekenhuis gebracht. Onder hen zijn drie jonge kinderen.

Het gaat volgens Ierse media om een steekincident op Parnell Square. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie zegt onderzoek te zullen doen en op dit moment niet naar verdachten te zoeken.

Naast de kinderen zijn ook een man en een vrouw gewond geraakt. De Ierse publieke omroep RTÉ meldt dat de man eerst de vrouw aanviel en zich vervolgens op de kinderen richtte. Ook hij is volgens de politie met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw en een van de kinderen, een meisje, zijn ernstig gewond.

Premier Leo Varadkar en justitieminister Helen McEntee hebben hun medeleven betuigd. McEntee laat via berichtendienst X weten "diep geschokt te zijn door de vreselijke aanval op drie onschuldige kinderen en een vrouw in Dublin". Ze stelt ervan overtuigd te zijn dat de verantwoordelijke persoon terecht zal staan.