Clicky


BBB met zeven trekkers naar Den Haag: één voor elke zetel

BBB met zeven trekkers naar Den Haag: één voor elke zetel [+video]
24-11-2023 09:15 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De BoerBurgerBeweging is opnieuw met trekkers naar het Tweede Kamergebouw getrokken. De nieuwe beoogde fractievoorzitters komen daar bijeen voor een gesprek met Kamervoorzitter Vera Bergkamp. De BBB heeft voor elke zetel die ze hebben gekregen - volgens de laatste prognose zijn het er zeven - een trekker geregeld.

De partij lijkt daarmee ook een knipoog te geven naar maart 2021. Toen haalde de BBB voor velen onverwacht één zetel en kwam lijsttrekker Caroline van der Plas met een trekker naar het Binnenhof op de eerste dag dat zij in het Kamergebouw werd verwacht. Ze trok daarmee meteen de aandacht van de pers.

Op beelden van de partij is te zien hoe de trekkers eerst op het Malieveld klaarstonden. Later vrijdagochtend zijn de nieuwe beoogde Kamerleden naar het gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg gereden.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de politie niet gaat ingrijpen. Het mag volgens de zegsman gewoon. Het gaat hier niet om een demonstratie, dus de politie heeft er verder geen rol in, aldus de woordvoerder.