Clicky


Drie nieuwe MAN 8x2 vrachtwagens voor VRD

Drie nieuwe MAN 8x2 vrachtwagens voor VRD
12-04-2013 11:37 | M.A.N. | auteur de redactie
TEMSE(B) - De Belgische firma VRD nam bij MAN concessiehouder Lockefeer drie nieuwe 8x2 vrachtwagens in ontvangst voor een nieuw distributieconcept. VRD wil deze vrachtwagens met een laadvermogen van meer dan 19 ton en een lengte van 12 meter inzetten voor distributietaken in de Benelux.

"Met dit concept kunnen we meer meenemen en meer adressen bedienen, zonder dat de vrachtwagens naar het depot moeten terugkeren. We kunnen derhalve het rendement van de ritten sterk opvoeren. Met negen van deze grote vrachtwagens kunnen we 15 klassieke distributiewagens vervangen. Een economische en ecologische oplossing die uniek is in de Benelux", verklaart Raoul Van Raemdonck van VRD.

Bij VRD staat immers niet enkel het economisch aspect centraal maar wordt eveneens met het ecologisch verhaal rekening gehouden. Alles wordt daarbij in het werk gesteld om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Vandaar dat MAN meteen een logische keuze was, niet enkel omwille van de kwaliteit en duurzaamheid, maar ook vanwege het lage verbruik dat MAN trucks kenmerkt.

"We kozen voor een 8x2 concept, waarmee we voorrang geven aan de manoeuvreerbaarheid dankzij de drie gestuurde assen en altijd in orde zijn met de aslasten, een probleem waarmee we in distributie vaak geconfronteerd worden."


MAN Truck & Bus België leverde hiervoor drie MAN TGS 35.400 8x2/6 chassis met een 400 pk Euro 5 motor en TipMatic geautomatiseerde versnellingsbak. Bij een MTM van 35 ton bieden deze vrachtwagens een laadvermogen van ruim over de 19 ton. De vrachtwagens kregen een gesloten opbouw van Carrosserie Baetens, waarin door dubbeldek belading plaats is voor maximaal 42 pallets.

Door insteekbalken is de ruimte eenvoudig te verdelen en kunnen pallets op twee niveau’s meegenomen worden. Tot de uitrusting behoren verder een Dhollandia laadklep, alle uitrusting voor de XL norm betreffende ladingzekering (waaronder een intelligent systeem om een elektrische transpallet mee te nemen) en een camerasysteem als aanvulling voor de dodehoek spiegels en het achteruit rijden.

Het bedrijf werd opgericht in 1986 door Raoul Van Raemdonck. Kort nadien is André Van Raemdonck mee in het bedrijf gestapt. De twee broers staan aan de basis van het bloeiend distributie- en transportbedrijf.

Vandaag de dag is VRD nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf zonder externe aandeelhouders en met een eigen bedrijfspolitiek.


De onderneming zet een vloot van circa 110 vrachtwagens in voor distributie in de Benelux (75 distributiewagens) en nationaal en internationaal vervoer (35 trekkers, 70 containerchassis en 20 huiftrailers). VRD is daarenboven gespecialiseerd in distributie naar doe-het-zelfzaken. VRD beschikt verder over meer dan 90.000 m2 opslag- en overslagfaciliteiten met vestigingen in het Belgische Temse (hoofdvestiging), Bornem en Arlon.