Clicky


Achttien nieuwe trailers met Piek-Keur voor Nabuurs

Achttien nieuwe trailers met Piek-Keur voor Nabuurs
16-04-2013 10:43 | Trailers | auteur de redactie
HAPS - Logistiek dienstverlener Nabuurs uit Haps neemt deze week 18 nieuwe opleggers in gebruik. De Krone trailers, die zijn voorzien van een Piek-Keur voor stil laden en lossen, worden voornamelijk ingezet voor de distributie naar retail- en foodservice-DC’s.

De investering hangt rechtstreeks samen met de aanhoudende groei van het distributievolume bij Nabuurs. Ondanks de huidige economische omstandigheden weet het familiebedrijf al jaren op rij robuuste groeicijfers te realiseren. De uitbreiding van het bestaande wagenpark is met name een gevolg van de recente toename in werkzaamheden voor H.J. Heinz, Hero Benelux, FrieslandCampina en SCA Hygiene Products.


Piek-Keur
Nabuurs heeft bewust gekozen voor Piek-gecertificeerde opleggers met laadklep. Hierdoor zijn de trailers volledig inzetbaar voor winkeldistributie, ook in de dagrand. De stille laadklep zorgt ervoor dat de geluidsoverlast onder de daarvoor vastgestelde normen blijft.


Ook inzetbaar voor vers- en vriesdistributie
De nieuwe trailers worden vooralsnog alleen gebruikt voor het vervoer van niet-geconditioneerde goederen, maar zijn in principe breder inzetbaar. De opleggers zijn compleet geïsoleerd om temperatuurschommelingen te voorkomen. Ook zijn ze er volledig op voorbereid om te worden uitgerust met een koelmotor. Hierdoor kan Nabuurs ze in de toekomst ook inzetten voor koel- en vriesdistributie, en snel inspelen op vragen uit de markt en veranderingen in distributienetwerken.