Clicky


Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade [+video]
28-11-2023 21:08 | Buitenland | auteur ANP

SCHIPHOL - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

Transavia had een feestelijk evenement gepland rond de komst van zijn eerste Airbus op Schiphol, maar dat gaat nu niet meer door. De budgetvlieger van luchtvaartconcern Air France-KLM kan nog niet zeggen wat voor schade de Airbus heeft opgelopen en hoe lang de vertraging duurt.

Onlangs plaatste Transavia nog een filmpje op netwerksite LinkedIn van een geslaagde testvlucht met de Airbus A321neo, die plaats biedt aan 232 passagiers. Air France-KLM maakte in december 2021 bekend zeker honderd Airbus-toestellen te kopen, waar deze A321neo voor Transavia deel van uitmaakt. Daarbij tekende het Frans-Nederlandse concern ook voor een optie op nog eens zestig vliegtuigen.

De Airbus-toestellen vervangen de Boeing 737-vliegtuigen waar KLM en Transavia nu mee vliegen. De nieuwe toestellen zijn volgens de luchtvaartmaatschappijen zuiniger en stiller dan die in de huidige vloot, wat onder andere moet bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Airbus was niet direct bereikbaar voor commentaar.