Clicky


Rijdende rechter verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX

Rijdende rechter verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX
30-11-2023 09:05 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het programma De rijdende rechter verhuist volgend jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX. Dat hebben beide omroepen en producent IDTV donderdag bekendgemaakt. Rechter mr. John Reid blijft verbonden aan het programma, presentator Jetske van den Elsen neemt na vijftien jaar afscheid.

"Met deze keuze maken we plaats voor nieuwe programmering die beter past bij de nieuwe koers van KRO-NCRV", stelt mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV. Directeur Jan Slagter van Omroep MAX laat weten dat "toen het verzoek kwam of wij De rijdende rechter over wilden nemen, wij dat zeker wilden doen. Het programma is een goede aanvulling op de consumentenprogramma's die wij al hebben, zoals MAX vakantieman en Meldpunt."

In het tv-programma kunnen mensen of organisaties geschillen voorleggen aan een rechter die hier een uitspraak over doet waar beide partijen zich vervolgens aan moeten houden. Het programma werd vanaf 1995 twintig jaar lang gepresenteerd door Frank Visser, in 2015 nam John Reid het van hem over.

Omroep MAX laat weten dat de nieuwe presentator nog niet bekend is. De eerste reeks bij MAX is naar verwachting in 2024 te zien. Van den Elsen blijft bij KRO-NCRV het programma Spoorloos maken.

Hoofdredacteur Ton den Boon liet onlangs weten dat de term 'rijdende rechter' een plek krijgt in de Dikke Van Dale. De term is de afgelopen dertig jaar dusdanig ingeburgerd in het Nederlandse taalgebruik dat die volgens Den Boon een plek in het woordenboek verdiende.