Clicky


Carrosseriewerk Johan van de Weijer levert 21 wissellaadbakken aan Stiho

Carrosseriewerk Johan van de Weijer levert 21 wissellaadbakken aan Stiho
19-04-2013 11:40 | Trailers | auteur de redactie
Onlangs heeft bouwmaterialenleverancier Stiho een serie van 21 wissellaadbakken van Carrosseriewerk Johan van de Weijer in gebruik genomen. Ook hebben Stiho en de transporteurs van Stiho St. vd Brink Ermelo en Jan van den Berg Transport B.V. Delft in totaal tien motorwagens door de Carrosseriebouwer uit Putten laten opbouwen.

Stiho heeft gekozen voor de degelijkheid en kwaliteit van Carrosseriewerk Johan van de Weijer. Zo zijn de wissellaadbakken voorzien van een gelast en volbad verzinkt onderframe en schuifzeilen met full-color reclame. En zijn de motorwagens voorzien van een volbad verzinkt afzetframe met twist-locks en een Kooi-aap constructie.


Het werken met deze wissellaadbakken levert Stiho meerdere logistieke voordelen op. De wissellaadbakken worden van te voren geladen zodat wachttijden van chauffeurs worden vermeden. Dit levert een intern logistiek voordeel op, doordat de planner bepaalt wanneer de wissellaadbak geladen wordt en niet de chauffeur op het moment dat hij terugkomt op het DC.


Daarnaast worden de wissellaadbakken ook gebruikt voor een HUB structuur. Dat wil zeggen dat 's nachts twee wissellaadbakken per pendelrit van het DC naar verschillende HUB locaties in Nederland worden vervoerd. 's Morgens starten de diverse ritten vanuit de HUB locatie naar de klanten. Aan het eind van de dag gaan de lege wissellaadbakken met de pendelritten weer retour naar het DC en worden de volle wissellaadbakken weer meegenomen naar de HUB locatie. Dit levert een aanzienlijke besparing van gereden kilometers op.


Carrosseriewerk Johan van de Weijer gevestigd te Putten (gld) is opgericht in 1996 en is gespecialiseerd in maatwerk en serieproductie van diverse soorten carrosserieën zoals gesloten-, schuifzeil-, koel/vries- en open laadbakken. De verschillende carrosserieën worden zowel op trucks, opleggers, aanhangers en afzetframes gemonteerd.