Clicky


Volvo FL bakwagen als APK examentruck voor IBKI

Volvo FL bakwagen als APK examentruck voor IBKI
19-04-2013 20:32 | Volvo | auteur de redactie
Examinerings- en certificeringsinstituut voor de mobiliteitsbranche IBKI is onlangs overgegaan tot de aanschaf van een Volvo FL240 4x2 bakwagen, die zal worden ingezet als APK examentruck. De truck gaat dienst doen als lesmateriaal en is voor dit specifieke doel omgebouwd. De levering is gedaan door Van Dijk Utrecht.

Willem van Cooten servicecoördinator/vestigingsleider Van Dijk Utrecht: "Deze Volvo FL is echt een heel bijzonder model, omdat de truck zal worden ingezet als lesmateriaal. Het is heel apart om een Volvo te mogen afleveren, waaraan veel zaken met voorbedachte rade verkeerd zijn geconfigureerd en tegelijkertijd toch volledig aan de wensen van de klant tegemoet is gekomen."


IBKI verzorgt de theorie- en praktijkexamens voor het beroepsonderwijs en APK, maar ook voor onder andere rijinstructeurs, airco certificering en de BKS (BrancheKwalificatieStructuur).


De door Van Dijk Groep geleverde Volvo brengt voor de mensen die examen doen de werkelijkheid heel dichtbij. Een bijzondere truck, waarmee kandidaten hun opgedane kennis kunnen toetsen aan een zo goed als normale situatie In 2011 hebben ruim 52.000 kandidaten examen afgelegd bij IBKI. De Volvo FL staat in Nieuwegein, waar IBKI de beschikking heeft over een examenhal van 2.000 m², waarin de afgeleverde Volvo FL perfect op zijn plek is.