Clicky


Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard
30-11-2023 23:54 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

Air France-KLM heeft eerder aangegeven dat er voor de gebruikers van het programma niks verandert. Dat wordt ook nu door Apollo herhaald. Dat de financiering verhoogd is, geeft volgens Apollo aan dat investeerders vertrouwen hebben in de kwaliteit van het loyaliteitsprogramma van Air France-KLM.

De investering van Apollo krijgt de vorm van een eeuwigdurende obligatie waar Air France-KLM regelmatige betalingen op doet. Eerder haalde het luchtvaartconcern op die manier al geld op voor vliegtuigmotoren en andere onderdelen. Die obligaties tellen bovendien niet mee als schuld volgens boekhoudregels, maar als aandelen. Daardoor kan het concern zijn financiële positie verbeteren, wat ook goed is voor de voorwaarden voor leningen die het nog afsluit.

Financieel topman van de luchtvaartcombinatie Steven Zaat zegt "verheugd" te zijn over de investering, die volgens hem "een belangrijke stap voorwaarts betekent om de balans van Air France-KLM te versterken tegen aantrekkelijke financieringsvoorwaarden".