Clicky


Vernieuwde Van Eck perstrailer levert goede testresultaten voor Oegema

Vernieuwde Van Eck perstrailer levert goede testresultaten voor Oegema
22-04-2013 17:07 | Trailers | auteur de redactie
In de afgelopen negen maanden is een vernieuwde versie van de Van Eck perstrailer uitvoerig getest in samenwerking met transporteur Oegema Int. Transport bv en haar verlader Avek Foam International uit Surhuisterveen. Vanwege de goede testresultaten is het voertuig geschikt voor verdere verkoop in Europa en daarbuiten. De dubbeldek perstrailer heeft een verhoogde beladingsmogelijkheid gekregen. In combinatie met de Eur-6 trekker is dit voertuig het meest schone transportmiddel dat nu op de weg rijdt.

Deze oplegger heeft een perskracht van 60 ton en reduceert het volume van de lading tot 22% van het oorspronkelijke volume. Ruim vier normale ladingen gaan in één persoplegger. De trailer vervoert 110 meter polyether schuim verdeeld in blokken van 2,3 meter breed en 1,2 meter hoog, en reduceert hiermee het aantal transportbewegingen en de CO2 uitstoot met 75 procent.

Het hydraulisch beweegbare dak en de hydraulisch beweegbare tussenvloer worden omhoog gebracht met behulp van 6 cilinders. In het dak en de tussenvloer zijn volautomatische laad/lossystemen ingebouwd. Bij de eerste persing wordt de lading van zes meter hoog automatisch naar voren of naar achteren getransporteerd. Bij de tweede persing wordt de lading van 4,8 meter hoog op dezelfde manier van voor en naar achteren getransporteerd. Het laden van de 110 meter polyether schuim neemt 45 minuten in beslag en voor het lossen wordt 30 minuten gerekend.


De besturing van de hydrauliek is tevens vernieuwd en wordt volledig computergestuurd. De software van het geheel is in eigen huis samen met een Duitse fabrikant ontwikkeld. Deze fabrikant is gespecialiseerd in software voor de automotive industrie.

Bij de ontwikkeling en productie van het voertuig is sterk de nadruk gelegd op het extra verlengen van de levensduur. Alle stalen delen, aan de buiten- én binnenkant van het voertuig, hebben een hoogwaardige oppervlaktebehandeling gehad. De gehele bouwwijze is op een levensduur geproduceerd van minimaal 15 jaar.