Clicky


Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht

Van Moer Logistics opent nieuw hoofdkantoor in Zwijndrecht
01-12-2023 11:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT (B) - Van Moer Logistics verhuisde begin deze maand naar zijn nieuw hoofdkantoor te Zwijndrecht op het West Port Business Center van vastgoedspecialist Van Wellen Group. De volledige kantoorruimte op de derde verdieping werd voor de directie en ondersteunende diensten in gebruik genomen om de verdere groei van de logistieke groep te ondersteunen. In de komende maanden wordt er verder geïnvesteerd om het West Port Business Center te renoveren met groene technologie.

Toen Van Moer Logistics in 2008 zijn terrein in Zwijndrecht in gebruik nam, had Jo Van Moer nooit durven dromen dat het kantoor langs de E34 ooit te klein zou worden. De aanhoudende groei van het bedrijf heeft er 15 jaar later toe geleid dat Van Moer Logistics op zoek moest naar een nieuw hoofdkantoor.

In samenwerking met partner en vastgoedspecialist Van Wellen Group nam Van Moer Logistics eerder deze maand zijn intrek in het voormalige ‘Baloise’ gebouw, vlak naast de huidige site van Van Moer Logistics in Zwijndrecht. Het terrein van 45.000 M2 met 10.000 M2 aan kantoorruimte werd omgevormd tot het ‘West Port Business Center’.

De derde verdieping van de zuid- en middenvleugel is volledig gestript en omgebouwd tot een energie-efficiënte en moderne kantoorruimte. De directie, commerciële en QESSH-afdeling van Van Moer Logistics namen begin november als eerste hun intrek in de nieuwe kantoren. In het voorjaar van 2024 wordt ook de noordvleugel afgewerkt voor de financiële en HR-afdeling. Van Moer Logistics neemt zo de volledige derde verdieping in gebruik, terwijl de eerste en tweede verdieping van het gebouw ter beschikking blijft voor andere huurders.

"Het ontwerp van onze kantoren is een open landschap in combinatie met aparte zones waarin men zich in alle rust kan terugtrekken. Het interieur is huiselijk en warm ingericht met meubilair van onze klant JUNTOO, zodat we onze medewerkers, klanten en partners in een gemoedelijke sfeer kunnen ontvangen", zegt Jo Van Moer, Founder & CEO van Van Moer Logistics.

"Er is voldoende ruimte voorzien om ook collega’s van andere locaties flexibel te laten werken op het West Port Business Center, we willen dat iedere ‘Van Moeriaan’ zich hier thuis voelt. De ruimte die hierdoor vrijkomt op het oude hoofdkantoor wordt volledig ingevuld door de transportafdelingen én ons opleidingscentrum ‘Van Moer Academy’."

Voor de uitvoering van de werkzaamheden werd gebruikgemaakt van duurzame materialen en technologieën zoals het akoestisch en isolerend spuitplafond uit gerecycleerd papier, drinkwaterkranen en daglichtgestuurde verlichting met bewegingssensoren. Omwille van de ergonomie werd er gekozen voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn.

"Ondertussen werken we ook volop aan de nieuwe receptie van het West Port Business Center, waar we voor alle huurders een professionele onthaaldesk, extra vergaderzalen, bedrijfsrestaurant met buitenterras en fitness voorzien", zegt Louis Van Wellen, eigenaar van Van Wellen Group.

"De buitenruimte mag zich ook aan een grondige renovatie verwachten, met toevoeging van extra magazijnen, een padelterrein en het opnieuw aanleggen van de bedrijfstuin. Al deze werken worden uitgevoerd met groene investeringen in de technieken en structuur van het gebouw. Duurzaamheid zal de rode draad zijn voor de verdere ontwikkeling van het West Port Business Center."