Clicky


Nieuwe Pacton opleggers en combi's voor Oegema Transport

Nieuwe Pacton opleggers en combi's voor Oegema Transport
02-05-2013 14:47 | Trailers | auteur de redactie
DEDEMSVAART - Pacton leverde onlangs een bijzondere opdracht uit aan de firma Oegema Transport in Dedemsvaart. De order bestond in totaliteit uit vijf opleggers en twee stuks complete combi’s met een schuifzeilen opbouw.

Onderdeel van de order is een LZV-combinatie bestaande uit een 2-assige schuifzeilen B-double en daarachter een 2-assige schuifzeilen oplegger. Beide geschikt voor een schotelhoogte van 950mm.
De B-double beschikt over een te verschuiven asstel met 10-tons SAF assen met trommelrem, waarvan de achterste een fusee gestuurde naloop as is. De schuifzeil opbouw met een binnenhoogte van 2.900mm is voorzien van een vast-hefdak.


De volgoplegger staat eveneens op 10-tons SAF trommelrem assen. De achterste as is gestuurd door middel van een Tridec stuursysteem. De schuifzeil opbouw, eveneens met 2.900mm binnenhoogte, is voorzien van een vast-hefdak. En aan de achterzijde is een D’Hollandia onderschuif laadklep gemonteerd.

Beide opleggers zijn voorzien van Ladungssicherungscerticaat 27-ton XL Om de lading vast te kunnen zetten zijn er gecertificeerde bindogen in het randprofiel gemonteerd en zijn er o.a. Load-Lok zijwandprofielen gemonteerd.

Naast de LZV-combinatie zijn er drie gestuurde 3-assige opleggers geleverd. Waarvan twee voorzien van een Plywood opbouw en één met een schuifzeilen opbouw. De beide opleggers met Plywood opbouw zijn voorzien van een onderschuif laadklep en een compleet RVS achterkader, de schuifzeilen oplegger beschikt over een aansluiting ten behoeve van een kooiaap. Alle drie opleggers zijn voorzien van 9-tons SAF Intradisc Integral assen waarvan de laatste as voorzien is van een Tridec stuursysteem.


Tenslotte werden er twee combi’s geleverd bestaande uit een Mercedes Actros en een middenas aanhangwagen met schuifzeilen opbouw met een binnenhoogte van 3.000mm. Bijzonder aan deze combinaties is dat naast de wipkar, de truckopbouw deze keer volledig door Pacton is opgebouwd. De TÜV-XL gecertificeerde opbouw is voorzien van een Roland schuifzeil met schuif-hefkap. Ook is er een 2-tons onderschuif laadklep onder de Actros gemonteerd.


De wipkarren zijn eveneens voorzien van een TÜV-XL gecertificeerde opbouw met schuif-hefkap en staan op twee stuks 11-tons SAF schijfrem assen. Aan de achterzijde van de wipkar is een aanpassing gedaan voor een meeneemheftruck. Voor het vast zetten van lading beschikken de beide opbouwen over 2 x 9 stuks 2-tons gecertificeerd bindogen en over een Load-Lok zijwandprofiel.


Oegema Transport is al bijna 35 jaar klant bij Pacton. In de loop van de jaren heeft het bedrijf regelmatig orders bij Pacton geplaatst. Oegema Transport biedt de klant een totaaloplossing op het gebied van transport. Al 90 jaar lang zijn zij actief in diverse takken van de transport en het bedrijf groeit nog steeds, zo is er dit jaar een vestiging in Tsjechië opgestart en werd het vervoer van bouwmaterialen van Gebr. Dunnink transport overgenomen.