Clicky


750 tons kraan voor Kraanverhuur Boekestijn

750 tons kraan voor Kraanverhuur Boekestijn
06-05-2013 10:24 | Overig | auteur de redactie
MAASLAND - Kraanverhuur Boekestijn heeft maandag 06 mei haar 750 tons LIEBHERR LTM 1750-9.1 in ontvangst genomen. Met de ingebruikname van de kraan breidt Kraanverhuur Boekestijn haar hijscapaciteit verder uit.

Kraanverhuur Boekestijn had al langere tijd de wens om het machinepark met kranen tot en met de 500 tons klasse verder uit te breiden. Het bedrijf verzorgt haar dienstverlening onder andere in de sectoren bouw, haven, industrie en de windenergiemarkt. Met name in de laatste drie sectoren neemt de vraag naar steeds grotere hijscapaciteiten verder toe. Te hijsen objecten worden namelijk steeds groter, zwaarder of dienen over een grotere of hogere afstand te worden verplaatst.

In nauw overleg met de Duitse fabrikant Liebherr werd er in 2009 al oriënterend gesproken over de wens van een sterkere kraan, die flexibel, snel en efficiënt inzetbaar moest zijn. Een beperking hierbij was het totale toegestane transportgewicht van 100 ton. Uiteindelijk resulteerde dit in de ontwikkeling van de 750 tons kraan, waarna de bestelling van de kraan in 2010 werd geplaatst.

De Liebherr LTM 1750-9.1 is een 9-assige kraan met een transportgewicht van 100 ton. De kraan beschikt over een telescoopgiek van 52 meter, een Ypsilon-giekafspanningssysteem, 204 ton contragewicht en uitgebreid pakket aan giekverlengingsopties. Uitgerust met telescoopgiekverlenging en beweegbare jib kan een hijshoogte van 155 meter worden bereikt. Dankzij de Ypsilon-giekafspanning worden uitzonderlijk grote hijscapaciteiten bereikt.


De kraan wordt standaard met twee transportcombinaties uitgerust voor transport van de contragewichten, het lierhuis en de stempelschotten. Als trekkende eenheid zijn hiervoor zijn onlangs twee Mercedes-Benz Actros 4155 SLT 8x4 zwaartransporttrekkers afgeleverd. Vanwege goede ervaringen met een in 2007 aangeschafte gelijkwaardige Mercedes trekker, was de keuze hiervoor snel gemaakt.

Kraanverhuur Boekestijn is een familiebedrijf opgericht in 1943, gespecialiseerd in het uitvoeren van hijswerkzaamheden en (exceptionele) transporten. Het bedrijf verzorgd haar activiteiten binnen de gehele Benelux. Maar voor de nieuwe750 tons kraan is het niet uitgesloten dat deze ook buiten dit werkgebied actief zal zijn.

Het bedrijf beschikt over een modern machinepark van ruim 40 kranen, een twaalftal trekkers met opleggers, diverse vrachtwagens met laadkraan, hoogwerkers en heftrucks. 70 gemotiveerde medewerkers staan 24/7 klaar om de meest uiteenlopende projecten succesvol uit te voeren. Een eigen engineeringsafdeling verzorgt de voorbereiding en begeleiding van de complexere opdrachten.