Clicky


Containerschip de ONE Orpheus onderweg naar Nederland urenlang vast in Suezkanaal

Containerschip de ONE Orpheus onderweg naar Nederland urenlang vast in Suezkanaal [+foto's]
06-12-2023 19:24 | Incidenten | auteur Redactie

CAIRO - Het containerschip de ONE Orpheus heeft woensdag urenlang vastgezeten in het Suezkanaal na een aanvaring met een drijvende brug. Uit trackinggegevens blijkt dat het schip ongeveer 5 uur aan de grond heeft gezeten.

Sleepboten hebben de One Orpheus, die tijdens het varen door het kanaal op weg van Singapore naar Nederland een defect aan het roer had opgelopen, weten vlot te trekken.

Het incident vond plaats in de oostelijke baan van het middengedeelte van het Suezkanaal, aangelegd als uitbreiding en in 2015 opgeleverd.

Konvooien met schepen die uit het zuiden kwamen, werden omgeleid langs de oorspronkelijke tak van het kanaal, aldus de kanaalautoriteit.

Het Suezkanaal is een van de meest gebruikte scheepvaartroutes ter wereld en een belangrijke bron van buitenlandse inkomsten voor Egypte.

Momenteel worden er werkzaamheden uitgevoerd om het zuidelijke, enkelstrooksgedeelte van het kanaal uit te breiden, nadat daar in 2021 de Ever Given aan de grond liep, waardoor het verkeer op de waterweg zes dagen lang werd geblokkeerd.