Clicky


Grote brand in interieurwinkel Heemstede

Grote brand in interieurwinkel Heemstede [+video]
07-12-2023 00:02 | Binnenland | auteur ANP

HEEMSTEDE - In een interieurwinkel aan de Kerklaan in het Noord-Hollandse Heemstede woedt sinds woensdagavond een grote brand. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Veiligheidsregio Kennemerland meldt dat het nog uren zal duren voordat de brand geblust is. Vier omliggende woningen zijn ontruimd en de bewoners worden elders opgevangen.

Naar omwonenden is tot twee keer toe een NL-Alert verstuurd. De tweede keer omdat de wind draaide en een groter gebied in de rook kwam te liggen. In de waarschuwingen staat dat bij de brand veel rook vrijkomt en dat mensen uit de rook moeten blijven en ramen en deuren moeten sluiten.

Om de brand te kunnen bestrijden is de Kerklaan afgesloten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de brandweer was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar andere gebouwen, laat een woordvoerster even voor middernacht weten.

Naast de interieurwinkel zit ook een sportschool. De mensen daar zijn geëvacueerd, meldt Veiligheidsregio Kennemerland. De oorzaak van de brand is nog onbekend.