Clicky


Raisi veroordeelt 'genocide' in Gaza tijdens overleg met Poetin

Raisi veroordeelt 'genocide' in Gaza tijdens overleg met Poetin
07-12-2023 17:40 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

MOSKOU - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft de "genocide" in de Gazastrook veroordeeld in een overleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Moskou. Het is volgens Poetin belangrijk om samen de situatie in het Midden-Oosten, met name in de Palestijnse gebieden, te bespreken.

"Wat in Palestina en Gaza gebeurt, is uiteraard genocide en een misdaad tegen de mensheid", verklaarde Raisi. Hij zei te betreuren dat de "misdaden" worden gesteund door de Verenigde Staten en het Westen.

Hij wil dat de bombardementen van Israël op de Gazastrook zo snel mogelijk stoppen. In het Palestijnse gebied zijn volgens de lokale autoriteiten meer dan 17.000 doden gevallen door de oorlog tussen Hamas en Israël.

Iran steunt de Palestijnse groepering Hamas die sinds 7 oktober verwikkeld is in een oorlog met Israël. Rusland onderhoudt betrekkingen met zowel Hamas als Israël.

Het bezoek van Raisi komt een dag nadat Poetin naar de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië ging. Daar sprak hij de leiders over onder meer olieprijzen en de oorlogen in de Gazastrook en Oekraïne.