Clicky


Eerste LZV combinatie voor Vos Transport B.V.

Eerste LZV combinatie voor Vos Transport B.V.
14-05-2013 10:57 | Trailers | auteur de redactie
DEVENTER - Vos Transport uit Deventer heeft midden mei haar eerste LZV in gebruik genomen en op korte termijn zal er ook een tweede LZV geleverd worden in Deventer. Deze langere en zwaardere vrachtwagen-combinaties zullen getrokken gaan worden door Euro 6 trekkers van Scania. De aanschaf van de LZV past perfect bij de toekomstvisie van het bedrijf.

Jules Menheere algemeen directeur bij Vos Transport zegt hierover: "Als bedrijf zoeken wij steeds naar innovatieve, duurzame en besparende transportoplossingen. Bij de uitbreiding en vervanging van ons wagenpark kijken we altijd naar de meest milieuvriendelijkste vrachtwagens en nu dan ook LZV combinaties! Er zijn al chauffeurs opgeleid en we gaan nu met twee LZV's proefdraaien."

Verder geeft Menheere aan dat hij denkt dat over niet al te lange tijd in veel gebieden in Europa de LZV een normaal verschijnsel zal zijn en dat Vos hierin mee moet gaan. Er zijn volgens hem nog geen bedrijven die met het werk dat Vos doet al met LZV’s rijden.


Vos Transport is in 2010 als één van de eerste bedrijven beloond met een Lean and Green Award en draagt deze gedachte ook graag uit. De nieuwe LZV is weer een mooie stap de goede richting in wat betreft het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen en deze is dan ook met gepaste trots in gebruik genomen. Wat betreft duurzaamheid is de LZV combinatie dan ook de nieuwe vaandel drager voor het bedrijf.

Vos werkt constant aan innovatieve en duurzame oplossingen voor haar wagenpark en met het in gebruik nemen van de LZV werkt Vos verder aan het behalen van haar doelstellingen en met name het verminderen van de CO2 uitstoot. De nieuwe combinatie heeft een zeer lage uistoot van schadelijke stoffen doordat deze getrokken wordt door een Euro6 trekker en daarnaast heeft de combinatie 60% meer transportcapaciteit dan een normale combinatie. Dit heeft naast het positieve effect op het milieu ook een positief effect op de efficiency van de ritten en in deze economische zware tijden is dit niet minder van belang.


Vos Transport zal zoals gezegd met twee LZV's gaan proefdraaien op vaste en lange trajecten. De eerste LZV zal veel pendel ritten gaan uitvoeren tussen de vestigingen in Deventer en Ittervoort. Na verloop van tijd zal men gaan evalueren of het inzetten van de twee LZV's het beoogde resultaat geleverd heeft. Indien dit het geval is zal men snel overgaan tot het overgaan op meer LZV combinaties. Vos heeft al een optie tot koop op nog acht LZV’s. Mochten de eerste ervaringen goed zijn en er zijn voldoende trajecten waar men deze op in kan zetten dan zal Vos snel overgaan tot aanschaf van deze LZV's.