Clicky


Mitsubishi TU100 Multitemp geleverd aan Distivers Hoogeveen

Mitsubishi TU100 Multitemp geleverd aan Distivers Hoogeveen
14-05-2013 11:31 | Overig | auteur de redactie
HOOGEVEEN - Vorige week is de eerste Mitsubishi TU100 Multitemp, uit een serie van vier, afgeleverd aan de firma Distrivers in Hoogeveen. Er is bewust gekozen voor een onderbouw multitemp koel/vriesunit met twee verdampers ten behoeve van een diepvries- en een koelcompartiment, hierdoor kan de bak 400 mm lager gebouwd worden.

Dus het frontoppervlak van de totale truck is 10% kleiner waardoor het brandstofverbruik met 6% daalt. Ook de onnodige lucht boven de producten hoeft niet gekoeld of bevroren te worden dit scheelt 7,5 kuub minder koude lucht. Dit is 15% van de totale bakinhoud.

Onder de verdamper blijft 2200 mm ruimte over, dit is voldoende voor het vervoer met rolcontainers. De Mitsubishi TU100 Multitemp staat in de markt al bekend als zeer zuinig door de 3D scroll compressor maar zal nu nog minder verbruiken door deze opbouwconstuctie. Hierdoor is het milieu voordeel zeer groot en is de uitstoot van CO2 beperkt. Voor de truck is gekozen voor een Mercedes Benz Antos 1824L met een Euro 6 motor. De geisoleerde opbouw komt van carrosseriefabriek Hardewijk. Het onderhoud wordt verzorgt op lokatie door Mitsubishi servicepartner Materieel Service Coevorden.


Distrivers is voedingsmiddelenleverancier en maaltijdspecialist voor zorginstellingen in heel Nederland. Hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensen voor wie zij werken elke dag kunnen genieten van lekkere maaltijden. Goed klaargemaakt, met kwaliteitsingrediënten, smakelijk gepresenteerd.