Clicky


Ton Derix Transport kiest voor vier nieuwe Volvo FH Globetrotter XL Euro 6 trekkers

Ton Derix Transport kiest voor vier nieuwe Volvo FH Globetrotter XL Euro 6 trekkers
14-05-2013 17:50 | Volvo | auteur de redactie
Ton Derix Transport heeft onlangs de eerste door Nebim afgeleverde nieuwe Volvo FH Euro 6, in gebruik genomen. Het betrof de eerste van vier nieuwe trucks. Vertrouwen in het merk Volvo en in Nebim vormen voor directeur Ton Derix de basis van deze investering.

Ton Derix heeft de vier trucks besteld zonder de nieuwe Volvo FH ook maar te hebben gezien hebben. "Ik wil als het even kan de eerste zijn. Dat was met de Volvo FH en met de Globetrotter XL ook zo. Ik heb enorm veel vertrouwen in het merk. We hebben gekozen voor een Launch Edition met alle mogelijke opties. Zo is de truck uitgerust met I-See, talloze veiligheidsvoorzieningen, waaronder Adaptive Cruise Control, en de meest uitgebreide en grootste Globetrotter XL-cabine. Veiligheid is voor mij erg belangrijk, Volvo Trucks biedt dat sinds jaar en dag en is echt koploper op dat gebied."


Deels uitbreiding
Het bedrijf van Ton Derix, gevestigd op ZON Freshpark in Venlo, is in 1992 gestart en heeft momenteel een wagenpark van 25 eenheden. Ton Derix Transport heeft zich vooral gespecialiseerd in het vervoeren van groenten en fruit vanaf alle veilingen in Nederland naar diverse grossmarkten en grootwinkelbedrijven in met name Duitsland.


"De Volvo FH 460 is voor ons werk uitermate geschikt. We zitten vaak aan het gewicht, zeker bij de retourladingen en dan is deze configuratie echt optimaal. Je hebt voldoende vermogen en het koppel is perfect. En echt, de chauffeurs staan te popelen om er mee te gaan rijden."

De nieuwe trekkers zijn voor Ton Derix deels vervanging, deels uitbreiding. "Je moet juist in deze tijd durven investeren. Natuurlijk staan de prijzen onder druk. Maar je moet ondernemen. Door te investeren in de nieuwste techniek, weet je in ieder geval zeker dat je zo zuinig mogelijk rijdt."