Clicky


Van den Anker kiest voor euro 6 distributietrucks

Van den Anker kiest voor euro 6 distributietrucks
16-05-2013 09:57 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Van den Anker is een logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in opslag en transport van verpakte chemische producten. Onlangs is het bedrijf overgegaan tot de aanschaf van tien nieuwe euro-6 Mercedes Antos distributietrucks.

Van den Anker is een internationaal dienstverlener op het gebied van logistiek, transport en freight forwarding van verpakte chemische producten. In Benelux zijn 200 medewerkers werkzaam verspreid over zeven locaties.

Rene Wils, Fleet Manager bij Van den Anker: "Deze tien nieuwe Mercedes Antos Trucks zijn niet de eerste Mercedes trucks in ons wagenpark. Waar we normaal redelijk merken trouw zijn hebben we dit jaar specifiek gekozen voor euro-6 uitvoering. Mercedes was op het moment van aanschaf de enige partij die hieraan kon voldoen. Zuinigheid en vermindering van uitstoot staat centraal in ons aankoopbeleid en past bij onze duurzaamheidstrategie. Hiervoor hebben we in 2012 nog een Lean & Green Star ontvangen, voor daadwerkelijke realisatie van 20% CO2-reductie. Chauffeurs en materiaal zijn een belangrijk onderdeel van dit succes."


De nieuwe distributietrucks, waarvan de eerste reeds zijn geleverd, rijden vanuit de verschillende depots van Van den Anker en worden gebruikt voor de levering van met name ADR distributiezendingen. Variërend van een collo tot enkele pallets. Voor de grotere volumes worden citytrailers en normale trailers ingezet.
Alle chauffeurs en vrachtauto’s voldoen aan de ADR richtlijnen, ook de overslagcentra voor ADR goederen voldoen aan de laatste eisen op milieugebied en PGS richtlijnen.