Clicky


Qatar Airways Group Chief Executive Officer is verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de IATA

Qatar Airways Group Chief Executive Officer is verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de IATA
12-12-2023 10:05 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Chief Executive Officer van Qatar Airways Group, Engr. Badr Mohammed Al-Meer is verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de International Air Transport Association.

De International Air Transport Association (IATA) is de branchevereniging voor alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld en vertegenwoordigt ongeveer 320 luchtvaartmaatschappijen, oftewel 83 procent van het totale luchtverkeer. De missie van IATA is het vertegenwoordigen, leiden en dienen van de luchtvaartindustrie waar zij opkomt voor de belangen van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

Grav. Badr Al-Meer zal de vereniging kunnen ondersteunen bij het vormgeven van de toekomstige groei van veilig, beveiligd en duurzaam luchtvervoer, door samen te werken met leden om onze wereld te verbinden en te verrijken door middel van vliegreizen. Zijn sterke ervaring en kennis in de luchtvaartsector zullen van pas komen bij zijn benoeming tot lid van het Uitvoerend Comité van de Arab Air Carriers' Organization (AACO).

AACO is de regionale vereniging van Arab Airlines die 34 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt. Haar missie is het bevorderen van de samenwerking tussen haar leden op vele gebieden, zoals luchtvaartpolitieke zaken, ecologische duurzaamheid en training via haar regionale trainingscentrum. Grav. Badr Al-Meer kan putten uit zijn ervaring in de luchtvaartindustrie bij de missie van AACO om samen te werken met regionale en internationale organisaties, gouvernementele en niet-gouvernementele instanties, luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten en dienstverleners.

Grav. Badr Al-Meer werd op 5 november 2023 GCEO van Qatar Airways na meer dan 10 jaar als Chief Operating Officer van Hamad International Airport te hebben gewerkt. Terwijl hij leiding gaf aan HIA, Qatar's mondiale hubluchthaven en toegangspoort tot de wereld, speelde hij een belangrijke rol bij het leiden van grote luchthavenmijlpaalprojecten, waaronder het uitbreidingsproject “The Orchard” – een ongelooflijke tropische tuin gelegen in het centrum van de uitbreiding van de terminal, met eersteklas eetgelegenheden en luxe winkels die de luchthavenervaring opnieuw hebben gedefinieerd. Het uitbreidingsproject was een van Doha's meest uitdagende technische programma's en werd voltooid voorafgaand aan de FIFA Wereldbeker Qatar 2022™.

Van 2018 tot 2020 heeft Engr. Badr Al-Meer was bestuursdirecteur van de Airports Council International in de regio Azië/Pacific, waar zijn expertise bijdroeg aan toekomstige luchthavenontwikkeling en luchthavenduurzaamheid.

Zijn leiderschap was van cruciaal belang voor het feit dat Hamad International Airport een aantal onderscheidingen uit de sector ontving, waaronder de titel 'Beste luchthaven ter wereld' van Skytrax in 2021 en 2022, een bewijs van de capaciteiten en toewijding van de hele organisatie.

In zijn carrière heeft Engr. Badr Al-Meer een sleutelrol gespeeld in enkele van de meest iconische ontwikkelingen in Qatar. Als Chief Operating Officer van Hamad International Airport (HIA) sinds 2014 leidde hij cruciale divisies zoals MATAR – de Qatar Company for Airports Operation and Management, Qatar Duty-Free, Qatar Aviation Services, Qatar Aviation Catering Company, Qatar Distribution Centre, Dhiafatina, en onroerend goed. Grav. Badr Al-Meer heeft een uitstekende staat van dienst opgebouwd in de bouw en grootschalige projectontwikkeling. In zijn nieuwe rol als CEO van de Groep zal Engr. De ervaring van Badr Al-Meer in het leveren van succesvolle resultaten in de luchtvaart en projectmanagement positioneert hem als een unieke leider om het opwindende nieuwe tijdperk van Qatar Airways Group te leiden, waarin innovatie een verenigd en gemotiveerd personeelsbestand zal cultiveren.