Clicky


Duitse politie is Poolse ladingdievenbende op het spoor

Duitse politie is Poolse ladingdievenbende op het spoor
12-12-2023 16:56 | Criminaliteit | auteur Redactie

SACHSEN - Op 28 november 2023 werden door de Duitse politie meerdere huiszoekingen uitgevoerd tegen een internationaal opererende bende uit Polen. In dit onderzoek zijn in de periode 2015 tot en met 2021 circa 70 misdrijven aan de verdachten toegeschreven.

De verdachten worden ervan beschuldigd 's nachts kleine gaatjes in de dekzeilen van vrachtwagens te hebben gesneden op rustplaatsen langs de snelweg om relevante vracht te zoeken en deze vervolgens te stelen als deze hen waardevol genoeg leek. De verdachten zouden de goederen in hun eigen vrachtwagens hebben geladen, vervolgens naar Polen zijn gereden en de buit daar met winst hebben verkocht.

Het onderzoek is gericht tegen in totaal acht Poolse verdachten tussen de 33 en 46 jaar, waarbij tegen drie verdachten Europese arrestatiebevelen en huiszoekingsbevelen zijn uitgevaardigd. De andere verdachten werden afzonderlijk onderzocht door de Poolse autoriteiten en vijf verdere arrestatiebevelen en huiszoekingsbevelen werden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de respectievelijke openbare aanklagers.

De huiszoekingen hadden betrekking op verschillende panden in de regio Gorzow Wielkopolski in Polen en op Mallorca in Spanje, waar een van de verdachten zijn nieuwe huis al had ingericht.

Verschillende relevante bewijsstukken, zoals radio's, mobiele telefoons, simkaarten en vermoedelijk gestolen goederen van de ladingdiefstallen, werden gevonden en in beslag genomen.

Bij twee van de verdachten is een groot aantal hoogwaardige fietsen en e-bikes in beslag genomen bij een fietsenwinkel die de twee verdachten zelf exploiteerden.