Clicky


Duitse politie haalt trekker met oplegger van de weg

Duitse politie haalt trekker met oplegger van de weg [+foto's]
12-12-2023 17:10 | Buitenland | auteur Redactie

STROMBERG - Dinsdagochtend heeft de Duitse politie een trekker met oplegger uit het verkeer gehaald waarbij een wiel ontbrak op de achterste as van de oplegger waarbij de as over de weg schuurde.

De chauffeur verklaarde aan de politie dat hij de dag ervoor pech gehad en hij over de snelweg van Stromberg naar een werkplaats wilde rijden.

Het probleem was echter dat door het incident de luchtvering ook defect was en de as slechts tijdelijk met een spanband werd ‘bevestigd’. Hierdoor bevond de oplegger zich in een toestand die duidelijk onveilig was voor het verkeer, vond de politie. Bovendien was de oplegger volgeladen en werd er daardoor hoge druk op de defecte oplegger geplaatst. Als de trekker met oplegger zo de snelweg op was gereden, zou daar waarschijnlijk de volgende pech of zelfs een ongeval zijn gebeurd, meent de politie.

Het werd de chauffeur verboden de rit voort te zetten totdat het herladen werd en de reparaties waren uitgevoerd.

Zowel de chauffeur als de eigenaar worden nu geconfronteerd met hoge boetes. Ondanks dat de eigenaar op de hoogte was van de schade, had hij de chauffeur toegestaan ​​de trekker met oplegger gewoon te blijven besturen.