Clicky


Ook Snoeren Transport stapt over op HVO100

Ook Snoeren Transport stapt over op HVO100
13-12-2023 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DONGEN - Snoeren Transport uit Dongen is sinds kort gestart met het tanken van HVO100 van Vissers Energy Group. Recentelijk werd door de vierde generatie van de familie Snoeren de eerste vrachtwagen volgetankt bij Vissers Den Hoek, Rijksweg A16 in Zevenbergschenhoek.

Snoeren Transport uit Dongen is een familiebedrijf waarvan de derde generatie momenteel aan het roer staat. "Een familiebedrijf denkt als geen ander aan de toekomst. We zijn dan ook erg verheugd om als één van de eerste Nederlandse transportbedrijven voertuigen in te zetten die volledig rijden op HVO100. Eén van onze klanten, namelijk CHEP Benelux; “marktleider op het gebied van palletpooling” heeft hierin dezelfde gedachten. We willen samen de CO2-uitstoot zoveel mogelijk reduceren. Na een eerste pilot in Engeland wilde CHEP deze besparingen ook doorvoeren in Nederland. Dankzij het tanken van HVO100 besparen we direct tot 90 procent CO2-uitstoot!", aldus Henk Snoeren.

"Samen waren we er dan ook snel van overtuigd dat dit momenteel de beste en meest efficiënte oplossing is. Na nauw overleg met de Vissers Energy Group is er vrij snel beslist om over te gaan op deze fossielvrije brandstof om de uitstoot meteen te kunnen verlagen."

De 11-jarige Jochem en 4-jarige Nick, de vierde generatie Snoeren, mochten symbolisch de eerste tankbeurt HVO100 doen. "Zij dragen graag hun steentje bij aan een betere toekomst, zij zijn uiteindelijk ook de toekomst. We zijn erg trots dat we dit resultaat behaald hebben dankzij een succesvolle samenwerking met onze klant CHEP. Daarom zullen we deze omschakeling op termijn uitbreiden in ons wagenpark", aldus Snoeren.