Clicky


Opnieuw explosie in Vlaardingen, nu bij garage

Opnieuw explosie in Vlaardingen, nu bij garage
13-12-2023 09:57 | Misdaad | auteur ANP

VLAARDINGEN - Bij een garage in Vlaardingen is in de nacht van dinsdag op woensdag een ontploffing geweest. De deur van de garage in de Wilhelminastraat is ontzet, ook een naastgelegen woning raakte beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie vermoedt dat de explosie verband houdt met eerdere ontploffingen in Vlaardingen.

In totaal zijn er dit jaar zes explosies en een poging hiertoe geweest die vermoedelijk verband met elkaar houden, geeft de politiewoordvoerder aan. Verschillende media melden dat het doelwit een loodgieter is, maar de politiewoordvoerder wil daar niets over zeggen. Ook over waarom deze persoon het doelwit zou zijn, kan de woordvoerder niets zeggen. Dat is nog in onderzoek.

Begin april werd een auto aan de Gretha Hofstralaan in de Zuid-Hollandse plaats compleet verwoest door een ontploffing. Aan de Koninginnestraat in Vlaardingen raakte een paar dagen later een pick-uptruck van hetzelfde bedrijf zwaar beschadigd door een explosief, meldde de politie destijds.

Vervolgens was het even stil, tot aan 5 december, toen bij een huis aan de Oosterdwarsstraat een ontploffing was. Vrijdagavond was er een ontploffing bij een bedrijfspand aan de Koninginnestraat.

In de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht was het opnieuw raak bij een woning aan de Gretha Hofstralaan, die flink beschadigd raakte. Een uur later werd een 26-jarige Rotterdammer aangehouden voor de explosie. Bij hetzelfde pand werd afgelopen zaterdag een verdacht pakketje met hoogstwaarschijnlijk een explosief ontdekt. Dat werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk gemaakt.

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen sloot na de explosie in de Koninginnestraat een woning aan de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat. De sluitingen werden in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag bekendgemaakt. De maatregel heeft veel impact voor de bewoners, meldde de gemeente in een verklaring, maar het tegengaan van risico's en het veiligheidsgevoel voor deze mensen en de directe omgeving staan volgens de gemeente voorop. Na de explosie op 5 december waren al maatregelen genomen en was al een mobiele camera geplaatst.