Clicky


Biden: Russisch enthousiasme over Republikeinen geeft te denken

Biden: Russisch enthousiasme over Republikeinen geeft te denken
13-12-2023 15:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Het moet Republikeinen te denken geven dat aanhangers van de Russische president Vladimir Poetin blij zijn over hun Oekraïnestandpunt, vindt Joe Biden. De Amerikaanse president schrijft op X dat aanhangers van het Kremlin blij waren dat de Republikeinen in het Congres steun blokkeerden.

Vorige week probeerde Biden ruim 110 miljard dollar (102 miljard euro) vrij te maken voor militaire, economische en humanitaire steun voor Oekraïne en Israël. Dat mislukte doordat de Republikeinen in de Senaat bezwaar maakten. Nog steeds ziet de partij het niet zitten om Biden toe te staan om 61,4 miljard dollar aan militaire steun naar Oekraïne te sturen. De partij zegt het te onzeker te vinden of het geld wel goed terechtkomt.

"De presentator van een programma dat door het Kremlin bestierd wordt, zei letterlijk: 'Goed werk, Republikeinen!' Jongens, als je wordt geprezen door Russische propagandisten, is het misschien tijd om nog eens na te denken waar je mee bezig bent", aldus de president.