Clicky


Eerste easyJet-vlucht vanaf Schiphol naar Lapland is vertrokken met 'Letters to Santa' aan boord

Eerste easyJet-vlucht vanaf Schiphol naar Lapland is vertrokken met 'Letters to Santa' aan boord
14-12-2023 09:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet, Europa’s toonaangevende luchtvaartmaatschappij, vierde vandaag op feestelijke wijze het vertrek van de eerste vlucht naar de ultieme winterbestemming, Rovaniemi in Fins Lapland. Van 14 december 2023 tot en met 11 januari 2024 kunnen reizigers daar de kerstmagie ervaren. De eerste passagiers werden verrast met een kersterig aangeklede gate en goodies voor vertrek.

Ook vanuit andere Europese luchthavens vliegt easyJet tijdelijk naar deze bestemming die bekend staat als de thuisbasis van de Kerstman. Voor extra kerstvreugde lanceerde de luchtvaartmaatschappij de ‘Letters to Santa’ campagne vanaf geselecteerde luchthavens in Europa, een speciale bezorgdienst waarbij easyJet-personeel ingezonden kerstbrieven van kinderen persoonlijk overhandigt aan de Kerstman in Rovaniemi.

Een speciale easyJet 'Letters to Santa' brievenbus stond op de thuisbasis van easyJet op Schiphol. Hier kon de crew de afgelopen tijd namens kinderen hun brieven achterlaten voor de Kerstman. In december zijn deze speciale brievenbussen ook te vinden op luchthavens in Groot-Brittannië, waaronder London Gatwick, London Luton, Bristol en Manchester, evenals Parijs Charles de Gaulle, Napels en Milaan.

Rovaniemi, Lapland

Rovaniemi, gelegen in het hart van het winterse Lapland, staat wereldwijd bekend als de officiële woonplaats van de Kerstman. In Santa Claus Village kunnen bezoekers het hele jaar door de kerstsfeer proeven en de Kerstman persoonlijk ontmoeten. Naast het ontmoeten van de Kerstman heeft Rovaniemi nog veel meer te bieden, zoals een sprookjesachtig landschap, besneeuwde bossen en glinsterende meren. Bezoekers kunnen genieten van buckelist-waardige activiteiten zoals husky-excursies, rendiertochten en het bewonderen van het noorderlicht.

William Vet, country manager easyJet Nederland, licht toe: "Kerst is een magische tijd voor gezinnen en een reis naar een feestelijke bestemming zoals Lapland is een ervaring die je nooit vergeet. We hopen dat onze 'Letters to Santa' bezorgdienst wat extra kerstmagie zal brengen voor iedereen die rond de feestdagen met ons reist. Met de toevoeging van Rovaniemi aan ons netwerk vanaf Schiphol, bieden we reizigers vanuit Nederland deze winter een unieke bestemming aan."