Clicky


Stralis 460 Hi-Way Euro 6 voor Monjean Transporten

Stralis 460 Hi-Way Euro 6 voor Monjean Transporten
28-05-2013 17:37 | Iveco | auteur de redactie
De nieuwe IVECO Stralis is een knappe verschijning op de Europese wegen. De internationale titel "Truck of the Year 2013" voor de nieuwe generatie Stralis Hi-Way is een bevestiging van de kwaliteiten van de truck. Waardering is er met name voor de IVECO motoren technologie. IVECO is er immers als enige fabrikant in geslaagd om uitsluitend met SCR techniek, dus zonder EGR uitlaatgas recirculatie, te voldoen aan de EURO 6 norm.

Internationaal Transportbedrijf Monjean uit het duitse Dueren heeft onlangs de eerste Stralis met Cursor 11 EURO 6 motor in gebruik genomen. De trekker werd geleverd vanuit Nederland, door Charles Feijts Bedrijfswagens uit Born. De relatie van CFG met het duitse familiebedrijf is van bijzondere aard blijkens de opkomst van het merk in het wagenpark. In 2008 werden de eerste twee Stralis trekkers geleverd in het 40 eenheden tellende park bestaande uit Mercedes, Scania en DAF. Binnen een mum van tijd werd de tevredenheid over de prestaties en service bezegeld met de 10e trekker, een STRATOR torpedo. Met de nieuwe Stralis EURO 6 telt het wagenpark vandaag precies 30 stuks IVECO op een totaal van 40 eenheden.

De 460 Pk sterke Stralis is uitgerust met het IVECO 7" touchscreen, voorzien van Qualcomm telematica, remote Tacho download, trucknavigatie, radio, DVD, MP3, bluetooth en "Driving Style Evaluation". Uit oogpunt van zuinigheid en veiligheid is de trekker voorzien van EcoSwitch en EcoFleet dynamische programmering versnellingsbak en speedlimiter, ESP, Adaptive CruiseControl en Driver Attention System.


Het DAS systeem detecteert de gesteldheid en oplettendheid van de chauffeur tijdens de rit, registreert deze continu en waarschuwt de chauffeur middels een signaal wanneer hij zijn aandacht dreigt te verliezen. Ook het rijklaar eigen gewicht van de trekker is vermeldenswaardig voor een EURO 6 uitvoering, slechts 7.140kg inclusief PTO, hoog dak met 2 bedden, dakspoiler en zijfenders. Hiertoe werden alleen Alcoa Durabright velgen en aluminium luchtketels gemonteerd.

Monjean Transporten dateert van 1932. Destijds gestart met regionaal vervoer van landbouwproducten, melk en kolen briketten naar de locale markten en handelaren. Tegenwoordig zijn de activiteiten meer gespreid, maar allemaal binnen een beperkte straal naar met name Frankrijk, Belgie en Nederland. Met verschillende disciplines en opdrachtgevers in stukgoed, vloeistoffen, containers en staalprodukten heeft de huidige generatie Monjean een solide basis aan de onderneming weten te geven in de huidige economische omgeving.

Charles Feijts Bedrijfswagens is gevestigd in Born, Heerlen en Venlo, en is dealer van IVECO, FIAT en ISUZU trucks en bedrijfswagens. CFG biedt met haar 3 vestigingen en 60 medewerkers aan haar klanten een totaal pakket op het gebied van trucks, bedrijfswagens trailer- en hydrauliekservice in Limburg en het grensgebied met Belgie en Duitsland.