Clicky


236 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in Bodegraven

236 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in Bodegraven
14-12-2023 12:02 | Misdaad | auteur Redactie

BODEGRAVEN - De politie heeft afgelopen dinsdag in een woning in Bodegraven in totaal ruim 236 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 22-jarige man uit Bodegraven is aangehouden, meldt de politie donderdag.

Naar aanleiding van een tip controleerden agenten de woning in Bodegraven. Zij vonden daar op verschillende plekken onder meer nitraten, cobra’s en shells. Al dit vuurwerk is in beslag genomen. De 22-jarige verdachte is gehoord en later weer vrijgelaten.  Hij moet zich op een later moment verantwoorden voor justitie.

De politie zet heel het jaar in op de handel in en het bezit van zwaar vuurwerk, maar in aanloop naar de jaarwisseling krijgt dit extra aandacht. Zo doen speciale vuurwerkteams actief onderzoek, maar wordt ook onderzoek gedaan naar aanleiding van meldingen die onder meer via Meld Misdaad Anoniem binnenkomen.

Daarnaast wordt via de campagne ‘Het is maar vuurwerk!’ in de politie-eenheid Den Haag aandacht gevraagd voor onder meer de risico’s van zwaar vuurwerk. Een cobra bijvoorbeeld is wat betreft explosieve kracht vergelijkbaar met een handgranaat. Wordt dit soort vuurwerk in huis bewaard en gaat dit af, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor omstanders en de omgeving, aldus de politie.