Clicky


Hartman Expeditie neemt Mera Trans over

Hartman Expeditie neemt Mera Trans over
15-12-2023 09:54 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WADDINXVEEN - [update 12:11 uur] Mera Trans uit Waddinxveen wordt overgenomen door Hartman Expeditie uit Poeldijk. Dit heeft de directie van Mera Trans deze week laten weten aan de chauffeurs van Mera Trans. Vrijdagochtend heeft ook Hartman Expeditie dit middels een persbericht aan de redactie bevestigd.

"Een aantal factoren hebben ons doen besluiten een belangrijke stap te nemen welke voor Mera Trans met alle hieraan nauw verbonden medewerkers een zeer positieve ontwikkeling is", laat de directie in een mail weten aan de chauffeurs.

Volgens de mail moet er binnenkort geïnvesteerd worden, zijn er een aantal invullingen binnen de directie en het personeel op komst en wordt de markt er in de toekomst, volgens Mera Trans, niet makkelijker op met alle wet- en regelgeving.

Mera Trans zal worden voortgezet onder de vlag van de huidige BV in Waddinxveen en zal te zijner tijd geïntegreerd worden in de ondernemingen van de Hartman Groep. Daarnaast zal de locatie Poeldijk voor Hartman Expeditie op termijn gesloten worden en zullen de werkzaamheden vanaf Waddinxveen als ook Nieuw Amsterdam worden gevoerd als de twee belangrijkste hubs van de organisaties, blijkt uit de mail van Mera Trans.

Rick Soonius (directie Mera Trans) heeft aangegeven dat, na een lange carrière in de transportsector, hij het rustiger aan wil gaan doen en een invulling elders zal gaan zoeken.

Paul Helderman (directie Mera Trans) zal samen met alle medewerkers zich in blijven zetten om de huidige service en kwaliteit te blijven bieden die de klanten van Mera Trans gewend zijn vanuit Waddinxveen.

"We zijn er samen met de directie van Hartman Expeditie van overtuigd dat dit de bedrijven een fantastische en gezonde toekomst gaat brengen", aldus de directie van Mera Trans.

Bij Mera Trans, opgericht in 2006, werken, volgens gegevens van de Kamer van Koophandel, rond de 47 werknemers. Volgens de eigen website rijdt het bedrijf met rond de 43 eigen vrachtwagens in zowel eigen kleuren als kleuren van de klant. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van groente, fruit, bloemen en planten naar Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland, Denemarken Zweden en Finland.

Hartman Expeditie is een familiebedrijf gespecialiseerd in temperatuur beheerst transport van groente, fruit, verse levensmiddelen en sierteelt naar Scandinavië met de focus op Denemarken en Noorwegen. Bij Hartman Expeditie werken ruim 300 werknemers. 

Ronald Hartman, directeur Hartman Groep: “Wij zijn erg verheugd om de 60 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen en zien deze overname dan ook als een verdere versterking van de bestaande activiteiten van de Hartman Groep! De komende periode zal er vooral gekeken worden waar door middel van deze overname de logistiek efficiënter en vooral duurzamer gemaakt kan worden. Met de toevoeging van de vestiging in Waddinxveen als extra HUB wordt de positie in het geconditioneerd transport van de Hartman Groep aanzienlijk vergroot, met name in landen zoals Engeland, Denemarken en Zweden.”

Tot de Hartman Groep behoort ook J.P. Vis & Zn en Zwaan & Partners. Bedrijven die, net als Mera Trans, onder de eigen naam blijven opereren.