Clicky


CNN: medewerkers Witte Huis namen onder Trump geheime map mee

CNN: medewerkers Witte Huis namen onder Trump geheime map mee
15-12-2023 17:06 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Medewerkers van Donald Trump hebben in de laatste dagen van zijn presidentschap een dikke map met zeer geheime inlichtingen meegenomen, bericht CNN. Anonieme bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat de map nog altijd zoek lijkt te zijn.

CNN meldt dat een ongeveer 25 centimeter dikke map met spionagewerk van de VS en NAVO-bondgenoten in opdracht van Trumps chef-staf Mark Meadows werd opgehaald. Doel zou geweest zijn om de gegevens in de map door te nemen, waar nodig geheime informatie weg te lakken en vervolgens openbaar te maken. Meadows zelf ontkent dat in het Witte Huis slordig is omgesprongen met de informatie.

Het ging naast informatie over Russen en mensen die voor de Russen werken, ook om andere geheime gegevens. Er zou ook informatie in gezeten hebben over het onderzoek van de FBI naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen die Trump won. Normaal gesproken kon de map alleen ingezien worden in een kluis op het CIA-hoofdkwartier, zeggen de bronnen tegen CNN.

Trump wordt al langer beticht van een slordige omgang met geheime informatie. Er loopt onder meer een federale strafzaak tegen hem voor het achterhouden van geheime documenten.