Clicky


Duitse douane ontdekt 500 kilo hasj in vrachtwagen

Duitse douane ontdekt 500 kilo hasj in vrachtwagen [+foto's]
15-12-2023 17:40 | Criminaliteit | auteur Redactie

KARLSRUHE - Op woensdag 13 december 2023 vond de grootste drugsvangst ooit plaats voor het het openbaar ministerie van Baden-Baden bij het tankstation en de rustplaats van Bühl langs de Duitse A5. Ambtenaren van de verkeersroutecontrole-eenheid van het hoofddouanekantoor in Karlsruhe controleerden een Kroatisch/Oostenrijkse vrachtwagen die vanuit Spanje naar het noorden reed.

Bij nadere controle bleek dat de door de chauffeur gepresenteerde vrachtbrieven discrepanties vertoonden. Daarom werden de douanebeambten achterdochtig en beseften ze al snel dat het vervalsingen waren. Daarom onderwierpen ze de lading aan een nadere inspectie.

De speurhond voor verdovende middelen trof meerdere pallets van de papierlading. Daarom werd de vrachtwagen naar de THW in Baden-Baden gebracht en daar doorzocht. De agenten, die korte tijd later werden bijgestaan ​​door collega's van het douaneonderzoeksbureau, vonden in de trailer 71 dozen met in totaal zo'n 500 kilo hasj en een verboden vlindermes.

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Servië werd gearresteerd en de drugs en het wapen werden in beslag genomen.

Op 14 december 2023 verzocht het openbaar ministerie van Baden-Baden om de uitvaardiging van een arrestatiebevel voor de invoer van verdovende middelen in grote hoeveelheden in combinatie met het helpen en aanzetten tot de handel in verdovende middelen in grote hoeveelheden en wegens onrechtmatig bezit van een verboden wapen. De rechter van de rechtbank van Baden-Baden vaardigde het arrestatiebevel uit en de verdachte werd naar een penitentiaire inrichting gebracht. Er wordt verder onderzoek gedaan naar degenen die achter de smokkel zitten.

De in beslag genomen hasj had een winkelwaarde van ongeveer 1.500.000 euro. In de regio Baden-Baden is nog nooit zo’n grote hoeveelheid drugs in beslag genomen en van de illegale drugsmarkt gehaald.