Clicky


Eerste LZV voor Farm Trans Group

Eerste LZV voor Farm Trans Group
31-05-2013 12:50 | Overig | auteur de redactie
MOERDIJK - Farm Trans Group heeft voor de divisie Fresh & Frozen haar eerste LZV in gebruik genomen. Deze langere en zwaardere vrachtwagen-combinatie, ook wel Ecocombi genoemd, zal getrokken gaan worden door de nieuwe Euro 6 trekker van Volvo en zal ingezet worden voor het intern transport voor klanten Farm Frites en Unilever. LZV's vormen een efficiënte vorm van goederentransport hetgeen perfect aansluit op de visie van de Farm Trans Group.

LZV’s kunnen tot 60% meer vervoeren dan een gewone vrachtwagen met dezelfde hoeveelheid brandstof en chauffeurs. Daarmee worden kosten voor de klant bespaard, wordt de brandstofprestatie verbeterd en neemt de hoeveelheid CO2-uitstoot per vervoerde hoeveelheid lading af. Tenslotte leveren LZV's ook een bijdrage in het verminderen van de filedruk.


De Farm Trans Group is inmiddels uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener met een totaalpakket, met oplossingen voor op- en overslag, land- en zeevervoer. Het gaat daarbij om geconditioneerd transport, als ook losgestort, bulk of container vervoer. Met de aanschaf van de LZV zet de Farm Trans Group dus wederom een stap vooruit in haar groei ambities waarbij telkens voor een duurzame en besparende oplossing wordt gekozen.