Clicky


Zeer grote brand bij Maras ijs in Waalwijk

Zeer grote brand bij Maras ijs in Waalwijk [+video]
16-12-2023 01:11 | Binnenland | auteur ANP

WAALWIJK - Op het industrieterrein van de Noord-Brabantse plaats Waalwijk woedt sinds vrijdagavond een zeer grote brand in een ijsfabriek. De brand brak even voor 21.30 uur uit in een pand aan de Industrieweg, om 00.50 uur werd het sein brand meester gegeven. Het dak is ingestort en het brandende gebouw moet als verloren worden beschouwd. Er raakte niemand gewond.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt te verwachten dat de brandweer een groot deel van de nacht bezig zal zijn met het blussen. Er zijn onder meer hoogwerkers, meerdere tankautospuiten en een drone aanwezig.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die "gelukkig" over het weiland richting het oosten van Waalwijk trok, aldus de woordvoerder. Mensen die last hebben van de rook, worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

De vele sirenes van de massaal toegesnelde hulpdiensten waren ook te horen tijdens Scrooge Live, de live-vertolking van het beroemde kerstverhaal A Christmas Carol. De vierde editie vond vrijdagavond plaats in Waalwijk.